ÚŽASNÝ start VLČKOVÉ na Symetra Tour. Po prvním kole v Illinois vede

ÚŽASNÝ start VLČKOVÉ na Symetra Tour. Po prvním kole v Illinois vede

Karolína Vlčková ve své premiérové sezóně na Symetra Tour ještě ani jednou nezaváhala. Pokaždé z dosavadních sedmi startů prošla cutem a v pátek si v Decaturu v Illinois připsala dokonce nejnižší kolo sezóny, když hřiště s parem 72 obešla za 65 ran (-7). Společně s Jihoafričankou Bregman turnaj vede.


Česká profesionálka je dlouhá léta známá svými konzistentními výkony. A v tomhle trendu pokračuje i po přestupu mezi profesionálky. V pátek se dočkala svého nejlepšího výkonu v sezoně. Zahrála sedm birdie, žádné bogey.

„Vždycky je příjemné začít třemi birdie na prvních čtyřech jamkách,“ zmínila senzační vstup do turnaje v rozhovoru. V dalším průběhu už se Vlčková podle svých slov snažila zůstat trpělivá a pokračovat ve své hře. Povedlo se to do puntíku.

„Hřiště mi sedí, trefila jsem takřka všechny fairwaye, všechny greeny. Hřiště trochu vysychalo, proto jsme hrály i kratší hole do greenu,“ pokračovala Vlčková, která může být s průběhem sezony zatím spokojená, i když až právě v pátek jí vyšlo vše, na co sáhla.

„Už předtím jsem hrála dobře, ale nikdy se mi nepovedlo poskládat všechny aspekty hry. Takže jsem doufala, že to brzy přijde. Jsem ráda, že se tak konečně stalo,“ komentovala svou hru Vlčková.

V úvodním kole si Češka zahrála po boku Švédky Jenny Haglund, vedoucí hráčky pořadí Volvik Race for the Card, na jehož konci se deset nejlepších žen může těšit na plnou kartu LPGA. Haglund za Vlčkvou v úvodu moc nezaostala, zahrála šest ran pod par a ztrácí jedinou ránu.

LEADERBOARD