Melecká ve hře o titul! Na LETAS si finále zahrají jen dvě Češky

LETAS
Melecká ve hře o titul! Na LETAS si finále zahrají jen dvě Češky

Tereza Melecká pokračuje na Konopišti ve výborných výkonech. Po druhém kole za 70 ran (-2) se nadále drží na špici a v sobotu bude bojovat o titul. Díky senzačnímu kolu se do závěrečného kola protlačila i Sarah Hricíková. Zbylých 23 Češek se s turnajem loučí.


Hned šest českých hráček zůstalo jedinou ránu pod čarou po skončení pátečního kola. Přitom v průběhu dne se cut dle výsledků jednotlivých hráček přesouval z plus jedné na even par a obráceně. Nakonec však skončil na hranici paru, a to znamená konec pro dalších sedmnáct českých hráček, včetně všech profesionálek.

Tereza Melecká po 67 ranách v úvodu turnaje, které jí přinesly dokonce samostatné vedení, nepodlehla tlaku a další dvě rány ubrala. V pátek zahrála dvě pod par a s celkovým skóre -7 je dělená druhá a v sobotu bude útočit na titul na profesionálním turnaji.

„Mohlo to být ještě lepší, ale neputovala jsem tak dobře jako včera,“ našla ve své hře drobné nedostatky. V sobotním kole se může stejně jako v tom pátečním těšit na podporu diváků. „Bylo to fajn, šlo se mnou asi deset lidí. Snad přijdou i zítra, hodně mi to pomáhá. Pokusím se hrát svůj nejlepší golf, prostě hrát normálně a být co nejblíže k jamce,“ říká před finálovým kolem Melecká.

Pátečních 67 (-5) v turnaji zachránilo Sarah Hricíkovou. Zahrála šest birdie a jediné bogey. „Dnes jsem se zlepšila hlavně v krátké hře. Trefovala jsem také hodně greenů a měla více birdie šancí. A bylo tam samozřejmě i trochu štěstí," komentovala výkon ve druhém kole mladá amatérka, která hraje svůj druhý turnaj LETAS v kariéře. Loni na Casa Sereně těsně neprošla cutem.

Turnaj vede Španělka Carmen Alonso se skóre -8. Na druhém místě je Tereza Melecká společně s Angličankou Hayley Davis.

LEADERBOARD