SHINNECOCK vycenil zuby. Hvězdy v problémech, US Open vedou čtyři hráči

SHINNECOCK vycenil zuby. Hvězdy v problémech, US Open vedou čtyři hráči

Dal se očekávat brutální test, a taky že přišel. Dopolední flight ve složení McIlroy, Mickelson a Spieth zahrál dohromady 25 ran nad par, lepší to nebylo ani v podání Tigera Woodse, který zahrál +8. Za chybu tu hráči platí dvojnásob, o čemž se přesvědčila řada dalších hráčů. Někteří přežili, jako Dustin Johnson. Světová jednička vede s třemi dalšími hráči se skóre -1.


„Vyčerpávající, brutální, ale férové podmínky,“ shodují se hráči po úvodním masakru v Shinnecock Hills. Pod parem hřiště jsou jen čtyři hráči – vedoucí hráči. Průměr včerejšího kola se zastavil na čísle 76,1.

Každý nepřesný drive je potrestán ztrátou minimálně jedné rány, ale ani na greenech nemají hráči vyhráno. V kombinaci s větrem jde o loterii. Do protivětru míčky nejezdí, po větru musejí být hráči velmi opatrní. Své si na greenech užil i Tiger Woods. Na třináctce zahrál dokonce čtyřputt.

„Při prvním puttu jsem nechtěl být dlouhý, další dva jsem zablokoval,“ vysvětloval Woods, který se na US Open vrátil po třech letech. Přitom jeho hra z týčka a železy v úvodu turnaje nebyla špatná. „Je to frustrující, když hrajete dobře v poli, ale poslední čtyři turnaje, tuším, neputtuju dobře.“

Woods zahájil turnaj triple bogey na první jamce, kde přehrál druhou ranou green, třetí ranou mu míček sjel z greenu pod nohy, ani puttem se na jamkoviště nevyškrábal. Až teprve pátá rána skončila na greenu, odkud zahrál další dva putty, než se dostal do jamky. Bogey přidal na dvojce a během chvilky byl +4. Pak se dlouho držel, než přišel čtyřputt na třináctce a první problémy z týčka na čtrnáctce. Na obou jamkách zahrál double bogey. Po 78 ranách (+8) je až za první stovkou pořadí.

Obrovské problémy při odpalech měl Rory McIlroy. Už po jedenácti jamkách u jeho jména svítilo hrozivých +10, až na druhé polovině hřiště zastavil krvácení. Lépe na tom nebyli ani jeho spoluhráči. Spieth donesl +8, Mickelson byl z hvězdné trojice nejlepší s +7. Devět nad par zahrál Jason Day, bývalý vítěz US Open Martin Kaymer dokonce 83 ran (+13).

Hru ve větru dokázal ve čtvrtek odpoledne ukočírovat Dustin Johnson. Na hřišti, které do pondělka nikdy neviděl, zahrál 69 (-1) a je na čele s Ianem Poulterem, Scottem Piercym a Russellem Henleym.

„S výsledkem kola jsem velmi spokojený. Cokoliv pod par je tu velmi dobré, zvláště v podmínkách, kterým jsme dnes čelili. Bylo to náročné od začátku až do konce,“ komentoval DJ.

Nadmíru spokojený byl se svými 69 ranami i Ian Poulter. „Hrál jsem velmi dobře, zahrál jsem spoustu skvělých úderů. Highlightem dne byly jamky 7 a 11. Ohromně vám pomůže, když je zahrajete na dvě rány. Mně to pomohlo k jedné pod za kolo,“ řekl Poulter.

LEADERBOARD