VLČKOVÁ prodělala ledvinovou KOLIKU, přesto přivezla 36. místo

VLČKOVÁ prodělala ledvinovou KOLIKU, přesto přivezla 36. místo

Velká nepříjemnost potkala na turnaji Symetra Tour v Illinois Karolínu Vlčkovou. V noci před nedělním finálovým kolem prožívala muka na hotelovém pokoji. Česká hráčka prodělala ledvinovou koliku a přemýšlela o odstoupení z turnaje. Nakonec však přes bolest dohrála a obsadila 36. místo.


Vlčková přijížděla do Decaturu, kde se konal osmý turnaj letošního ročníku druhé americké série žen, s vynikající bilancí sedmi projitých cutů v řadě a dělala si zálusk na další. 

Turnaj pro ni nemohl začít lépe. Už v prvním kole se bezchybným výkonem propracovala k vedení se skóre -7. „Trefila jsem všech osmnáct greenů v regulaci a minula jedinou fairway asi o deset centimetrů, hrála jsem hodně dobře. Každopádně bylo hrozné vedro, všechny jsme byly dehydratované,“ přiblížila náročné podmínky, které v Illinois panovaly a které způsobily hráčce velké problémy.

„Už v prvních dvou dnech jsem cítila tlak, a to bylo zlé znamení. Ledvinovou koliku už jsem dvakrát prodělala – poprvé první rok na univerzitě rovněž na turnaji, pak v první fázi Q-school – a tak jsem tušila, co mě čeká. V jednu hodinu v noci ze soboty na neděli jsem se probudila se studeným potem, zvracela jsem, svíjela se v koutě a vůbec jsem nespala,“ popisuje hrůzný okamžik.

Karolína Vlčková však do závěrečného kola nastoupila, a i přes znatelný tlak v bedrech a bocích dohrála za 75 (+3). V součtu všech tří kol (65-71-75) dosáhla skóre -5, obsadila dělené 36. místo a odvezla si odměnu v podobě 798 dolarů. Ihned po turnaji čekal hráčku přesun na další turnaj do Michiganu. Jestli ho bude hrát, zatím ještě neví.

 „Jsem úplně vyřízená. Celou cestu jsem spala, řídily spoluhráčky. Doktoři mi nařídily, abych hodně pila a odpočívala. Dobrý příjem vody poskytuje třeba vodní meloun, ten taky vyzkouším,“ říká.

Nyní bude záležet na tom, jak se bude cítit. Bolesti odeznívají a česká bojovnice věří, že do pátečního prvního kola nastoupí. „Vidím, že moje hra je dobrá, konzistentní. Jen čekám, až se všechno sejde dohromady a pak z toho může být i další top 10,“ uzavírá Karolína Vlčková.