Češi ve světě: Na profi sériích se představí osm Čechů, Vlčková s otazníkem

Češi ve světě: Na profi sériích se představí osm Čechů, Vlčková s otazníkem

I v tomto týdnu bude mít český golf hojné zastoupení na nejrůznějších profesionálních sériích ve světě. Tři čeští muži zavítali do mekky golfu do Skotska na Challenge Tour, čtyři české ženy se pokusí uspět na LETAS ve Švýcarsku, Šideri Váňová bude hrát v Thajsku LET a nejistý je start Karolíny Vlčkové v Michiganu.


Melecká a spol. na LETAS ve Švýcarsku

Minulý týden dosáhla na Konopišti amatérka Tereza Melecká historicky nejlepšího umístění české golfistky na profesionální sérii LET Access Series, v tomto týdnu se pokusí svou formu prodat ve Švýcarsku, kam se LETAS přesunula. Spolu s ní se na hřišti Golf de Lavaux představí od 20. června i trio profesionálek: Lucie Hinnerová, Kateřina Krásová a Michaela Valášková.

Tři Češi na Challenge Tour ve Skotsku

Stanislav Matuš byl minulý týden blízko postupu do víkendových kol turnaje Challenge Tour ve Francii. Úvodní kolo zahrál v paru, ale do druhého vstoupil špatně a pak jen marně doháněl ztrátu. Na cut mu chyběla jedna rána. Ve Skotsku bude usilovat o třetí cut v sezoně. Zpět v akci bude na druhé evropské lize také Filip Mrůzek, třetím Čechem, který bude čelit rychlým skotským greenům bude Petr Dědek. Turnaj se hraje od 21. do 24 června.

Nad startem Vlčkové visí otazník

Z posledního turnaje v Illinois odjížděla Karolína Vlčková absolutně vyčerpaná. V noci před finálovým kolem turnaje ze série Symetra Tour prodělala ledvinovou koliku, přesto finále odehrála. S výrazným pohybovým omezením uhrála 75 ran a připsala si další důležité dolary. Od pátku 22. do neděle 24. června by měla hrát další turnaj v Michiganu. Jestli do něj nastoupí je zatím ve hvězdách. Česká hráčka se nejprve musí dát zdravotně do pořádku.

Váňová stále bez svých holí

Nejvyšší evropská série žen zase jednou opustí hranice Evropy a vydává se na východ do Thajska. Od 21. června se ve Phoenix Gold Golf & Country Clubu uskuteční čtyřkolový turnaj Ladies European Thailand Championship, na kterém nebude chybět ani Šideri Váňová. Ta se bude muset po odcizení bagu i nadále obejít bez svých holích šitých na míru. Turnaj má celkovou dotaci 300 tisíc eur.