Melecká pokračuje v parádních výkonech. Na LETAS ve Švýcarsku drží TOP 5

LETAS
Melecká pokračuje v parádních výkonech. Na LETAS ve Švýcarsku drží TOP 5

Jen čtyři dny po senzačním druhém místě na LETAS na Konopišti se amatérka Tereza Melecká znovu objevuje na špici výsledkové listiny profesionální evropské série. Tentokrát ve Švýcarsku. V úvodním kole Lavaux Ladies Championship zahrála 69 a dělí třetí místo. Na hranici cutu je Lucie Hinnerová s Kateřinou Krásovou. 


Krátká pauza od golfu, ale i třináctihodinová cesta autem do Švýcarska neměla na Terezu negativní vliv. V úvodu turnaje v Puidoux zaváhala pouze jedinkrát – na tříparové dvojce nezachránila par po ráně do bunkeru. Pak už své skóre jenom vylepšovala.

„Na úvod jsem rozhodně spokojená. Tušila jsem, že by to dnes mohlo znovu jít, ale netlačila jsem na pilu. Chtěla jsem si to hlavně užít. A když už jsem neproměnila putt do birdie, pořád jsem se povzbuzovala,“ řekla čerstvě dvacetiletá hráčka, kterou na hřišti doprovázeli oba rodiče.

Melecká má za sebou další skvělý vstup do turnaje, i když na hřišti Golf de Lavaux musela zvolit zcela odlišnou strategii než před pár dny na Konopišti. „Hřiště je výrazně těžší, greeny jsou mnohem tvrdší, a tak musíte počítat s doběhem. A v úvodu jsou jamky hodně úzké,“ popisuje. Ve čtvrtek ji čeká odpolední hra, v noci tedy může dohnat spánkový deficit.

Solidně rozehrály turnaj i profesionálky Lucie Hinnerová (+2) a Kateřina Krásová (+3). Obě mají šanci projít cutem, v tuto chvíli balancují na jeho hranici. Nepovedené úvodní kolo za 86 ran znamená konec nadějím pro Michaelu Valáškovou.

LEADERBOARD