Melecká jedinou Češkou, která prošla cutem na LETAS ve Švýcarsku

LETAS
Melecká jedinou Češkou, která prošla cutem na LETAS ve Švýcarsku

Tereza Melecká navazuje na výkony, které jí před týdnem přinesly druhé místo na domácím turnaji LETAS na Konopišti. Ve Švýcarsku prošla cutem znovu s naprostým přehledem a co víc, o víkendu bude opět útočit na medailové příčky. Lucie Hinnerová, Kateřina Krásová i Michaela Valášková dohrály.


Série kol pod par dvacetileté amatérce sice skončila, ale své průběžné skóre nezhoršila. Ve druhém kole zahrála v paru a dál se drží v první desítce pořadí. Stejně jako ve středu zapisovala do skórkarty čtyři birdie, jen měla o jedno bogey víc a na šestnáctce nabrala dvě rány navíc po double bogey. Se skóre -3 dělí sedmou pozici. 

Dlouho měla postup na dosah i profesionálka Lucie Hinnerová. Dvě jamky před koncem ještě držela postupové pozice, ale po double bogey na osmičce se dostala do nezáviděníhodné situace. Zbývala jediná jamky a česká hráčka potřebovala nutně birdie. Nepřišlo, a tak se s turnajem loučí.

Dvě rány k postupu chyběly Kateřině Krásové, Michaela Valášková neměla naději už po prvním kole, výrazné zlepšení však nepřišlo ani v kole druhém. Se skóre +25 končí na děleném posledním 104. místě.

LEADERBOARD