US Open je zapomenuté. McIlroy a Spieth na špici Travelers

US Open je zapomenuté. McIlroy a Spieth na špici Travelers

Před týdnem odjížděli z dějiště US Open s nepořízenou, teď si hodlají vše vynahradit na Travelers Championship. Hvězdy světového golfu Jordan Spieth a Rory McIlroy se po prvním kole usadili na špici výsledkové listiny.


Spieth vede se Zachem Johnsonem se skóre -7, McIlroy je jen jednu ránu zpět. Oba dva výborně začali a postupně se dostávali čím dál hlouběji pod par. TPC River Highlands je pro ně zkrátka snazší kořistí než Shinnecock Hills.

„Přitom jsem nehrál o tolik lépe než před týdnem, ale rozdíl je 16 ran,“ naznačoval obrovský rozdíl v obtížnosti obou hřišť McIlroy. Severní Ir vedl po prvním kole statistiky získaných ran po drivech i po železech do greenu. Jeho hra v poli byla takřka bezchybná. 

Jordan Spieth přijel na Travelers Championship jako obhájce titulu a že si s hřiště náramně rozumí, potvrdil hned v úvodu. „První kola jsou pro mě těžká, protože se v nich snažím získat někdy až moc. Putter už spolupracuje, a tak mohu volit konzervativnější strategii a přitom z kola vydolovat maximum,“ uvedl Spieth.

Spolu s ním je na čele Zach Johnson. Ten se blýskl šesti birdie v řadě na druhé devítce. Ránu ztratil až na sedmnáctce.

LEADERBOARD