MRŮZEK dal cut ve Skotsku, Matuš vzdal a Dědek neprošel

MRŮZEK dal cut ve Skotsku, Matuš vzdal a Dědek neprošel

Tři čeští hráči se objevili na startu turnaje SSE Scottish Hydro Challenge ve skotském Aviemore, víkendová kola však čekají pouze jednoho z nich. Je jím Filip Mrůzek, který se po dvou kolech drží na velmi dobrém 27. místě. Stanislav Matuš vzdal kvůli bolestem zad a Petr Dědek zaostal za postupem o deset ran.


Mrůzek zahrál v prvním kole dvě rány nad par, ale ve druhém si spravil chuť dvěma údery pod. Na linksovém hřišti Macdonald Spey Valley si tak zahraje další dvě kola navíc.

Do druhého kola naopak nenastoupil Stanislav Matuš. „Včera večer jsme se rozhodli se Standou neriskovat větší zranění a stáhnout ho z turnaje Challenge Tour ve Skotksu i s ohledem na výsledek prvního kola. Standa absolvoval v posledních dvou měsících osm turnaj European Challenge Tour a poslední týden se projevilo i lehké zranění zad. Rozhodli jsme se tedy nyní ukončit první etapu sezóny, věnovat se další dva týdny rehabilitaci a tréninku. A to i s ohledem na Standův další turnaj – Challenge Tour na domácím zbraslavském hřišti,“ uvedl šéf Prague Golf Teamu Michal Krejčí.

Po dvou kolech za 77 ran se s turnajem loučí i Petr Dědek.

LEADERBOARD