Olesenův koncert na vítězství v Německu nestačil

Olesenův koncert na vítězství v Německu nestačil

Dánský golfista Thorbjörn Olesen si bude asi dlouho trhat vlasy. Nebýt pokaženého třetího kola v německém Pulheimu, kam zavítala European Tour, mohl teď držet v rukou trofej pro vítěze BMW International Open. Ale ani v golfu kdyby neplatí. A tak se musí Dán po závěrečném koncertu za 61 ran (-11) spokojit pouze s druhým místem.


Když se Olesen v sobotu protrápil k 77 ranám, málokdo mu dával jakékoliv naděje na titul. Na lídry ztrácel sedm ran, což se na obtížném hřišti se superrychlými greeny zdálo jako nedostižná meta. Nikdo však netušil, že se v neděli zlepší o plných 16 ran.

Už po třech jamkách finále se dostal na -3 po birdie a eaglu, první devítku ještě uzavřel dalším berdíkem. Ovšem druhá devítka v jeho podání? To byla prostě paráda. Osmadvacetiletý hráč zahrál birdie na sedmi jamkách a stanovil nový rekord turnaje. 61! 

„Už první dva dny jsem hrál výborně, zvlášť v pátek. Trefoval jsem míček fantasticky a vytvářel si spoustu šancí na birdie,“ vracel se k úvodním kolům. V sobotu si ale vybral slabou chvilku. Na tříparové trojce dokonce zapisoval sněhuláka.

 „Včera to bylo špatné. Ale dnes jsem se snažil zahrát co nejlépe a připravit se tak na příští týden. Jak kolo postupovalo, stále víc jsem myslel na birdie a chtěl jsem pořád víc. Uzavřít turnaj čtyřmi birdie v řadě je moc pěkné,“ zhodnotil Olesen.

V jeho flightu zřejmě bylo něco magického, neboť i jeho spoluhráč Justin Walters zahrál fantastické kolo. Za Olesenem zaostal jen o tři rány. Dohromady zahráli poslední kolo 19 ran pod par.

Senzační vítězství Dánovi vyfoukl Matt Wallace. I on se blýskl skvělým výkonem ve finále, zahrál 65 ran (-7) a raduje se ze svého druhého triumfu na European Tour v této sezoně. 

„Tohle je krok správným směrem. Tvrdě jsem pracoval a věřil, že to dokážu. Tohle vítězství mi dá sebevědomí do dalších turnajů, snad i do těch největších,“ řekl Wallace. 

Domácí fanoušci hnali za vítězstvím svého koně Martina Kaymera. Bývalý vítěz US Open měl po dlouhé době šanci na vítězství, držel ji až do sedmnácté jamky finálového kola. Na ní ovšem zahrál bogey a závěrečné birdie už mu na play-off nestačilo.

LEADERBOARD