MRŮZEK se blýskl ve Skotsku, veze 19. místo

MRŮZEK se blýskl ve Skotsku, veze 19. místo

Další povedený turnaj na European Challenge Tour má za sebou Filip Mrůzek. Ve skotském Aviemore jako jediný Čech prošel cutem a domů veze druhé nejlepší umístění sezony – 19. místo. Do žebříčku druhé evropské ligy si připsal další důležité body.


V tolik typickém nárazovém větru ve Skotsku ho nečekal snadný úkol. Člen Czech Golf Teamu ho ale zvládnul na jedničku. V prvním kole ještě zapisoval skóre nad par, ve zbylých třech ale zahrál pokaždé v červených číslech. Konečné skóre -2 mu zaručilo dělené devatenácté místo, pouhé tři rány od top 10, které by mu přineslo automatický start na dalším turnaji. 

I tak si ale Mrůzek připsal důležité body do žebříčku Road to Ras Al Khaimah, ve kterém mu momentálně patří 107. příčka se 7, 134 body. Cílem Mrůzka je skončit minimálně do 120. místa, aby mohl hrát většinu turnajů Challenge Tour v další sezoně, a nemusel se spoléhat na pozvánky. 

Ve Skotsku hráli ještě další dva Češi. Petr Dědek po dvou shodných kolech za 77 neprošel cutem, Stanislav Matuš z turnaje odstoupil po prvním kole. 

Konečné výsledky