Laserový GPS dálkoměr se zobrazením mapy fairwaye

Laserový GPS dálkoměr se zobrazením mapy fairwaye

Mezi jaké golfisty patříte? Jste těmi, kdo měří vzdálenosti na hřišti „od oka“, nebo raději používáte moderní technologie? Vyznavači měřicích pomůcek se obvykle dělí na zastánce laserových dálkoměrů a příznivce golfových GPS hodinek. Každá z metod má své klady a zápory a diskuze o nich v klubovnách patří k těm, které nemají řešení. Odpovědí může být novinka od společnosti Garmin v podobě zařízení Approach Z80. Laserový dálkoměr s vestavěným GPS totiž spojuje výhody obou
metod.


Americká značka Garmin je tradičním průkopníkem GPS zařízení a měření vzdáleností na golfovém hřišti pomocí hodinek. Zpráva o vstupu Garminu na trh laserových dálkoměrů proto byla pro mnohé opravdovým překvapením. Premiérový dálkoměr se jmenuje Garmin Approach Z80 a svými parametry míří převážně na hráče se single handicapy a profesionály. Dálkoměr pracuje s naprostou přesností, nabízí šestinásobný zoom, stabilizaci obrazu, a především vestavěné GPS. Automaticky tak umí z předehrané databáze v zorném poli zobrazit mapu jamky.

Jak to celé funguje? Pomocí hledáčku zaměříte na cíl, jehož vzdálenost chcete zjistit, například na vlajku. Po zacílení se u vlajky zobrazí změřená vzdálenost s přesností na 15 cm a vlevo v obraze plánek jamky včetně GPS vzdáleností k počátku a konci greenu, případně k jednotlivým překážkám, ať už se jedná o ty vodní, nebo pískové. Laserový GPS dálkoměr Approach Z80 má navíc i funkci PIN POINTER, která vám ukáže směr a vzdálenost k vlajce, i pokud ji přímo na hřišti nevidíte přes stromy, terénní překážky nebo mlhu.

Funkce LASER RANGE ARC dokáže v zorném poli zobrazit kružnice s konstantní vzdáleností a funkce PLAYSLIKE DISTANCE přepočítává vzdálenosti při hře do kopce nebo z kopce na základě sklonu terénu.

Dálkoměr je schválený pro použití při turnajích, když ho nastavíte do turnajového režimu – ten vypíná všechny funkce, které při oficiálních turnajích nejsou povolené, jako je například měření sklonu terénu.

Kromě unikátních funkcí nabízí Approach Z80 kompaktní rozměry a nízkou hmotnost, pouhých 226 gramů. Vestavěný GPS přijímač nevyžaduje speciální baterie. Součástí je stejně jako u klasických hodinek dobíjecí akumulátor, který na jedno nabití vydrží až 15 hodin.

Samozřejmostí je odolnost proti vodě a výrobce zaručuje i bezproblémové použití za špatného počasí nebo mlhy. V prodeji je tato novinka od května 2018 v ceně od 16 490 korun. (G)

 Více informací na www.garmin.cz

 

GARMIN APPROACH Z80
Laserový GPS dálkoměr se stabilizací obrazu, vynikající přesností a vestavěným GPS, který umožňuje zobrazit mapu jamky nebo detail greenu přímo v zorném poli dálkoměru. Kromě laserově měřené vzdálenosti k zaměřenému cíli se na podrobné mapě zobrazují i další důležité vzdálenosti k překážkám a začátku nebo konci greenu.