Do třetice všeho dobrého. WATSON znovu ovládl Travelers

PGA TOUR
Do třetice všeho dobrého. WATSON znovu ovládl Travelers

Můj druhý domov. Tak označil Bubba Watson hřiště TPC River Highlands, dějiště Travelers Championship. Má k tomu prostý důvod, v neděli tu vyhrál potřetí a stejně jako při svém premiérovém triumfu v roce 2010 smazal ve finálovém kole ztrátu šesti ran. Čepice dolů. Americký palič nejenže vyhrál potřetí oblíbený podnik, ale zároveň dosáhl na svůj třetí titul v letošní sezoně.


„Úžasné. Nenacházím slova,“ soukal ze sebe levoruký Američan. Ztráta šesti ran by pro řadu hráčů byla příliš velkým soustem. Ne však pro Watsona, který už před osmi lety stejné manko na stejném místě smazat dokázal. 

I tak se ale před finálovým kolem držel při zemi a jeho cílem bylo především se dobře naladit před dalšími turnaji. „Na vítězství jsem nemyslel. Chtěl jsem jen získat sebevědomí do dalších turnajů,“ přiznal Bubba. 

Finále, a především druhá devítka, vyšla Watsonovi skvěle. Zatímco lídr po třech kolech Paul Casey neměl svůj den a jako už mnohokrát přišel o vítězství v posledním kole turnaje, Watson hrál jedno birdie za druhým, lahůdkou byla zejména rána do greenu na osmnáctce a následné doklepnutí, čímž svůj triumf zpečetil. A Paul Casey se před svým soupeřem musel stejně jako v roce 2015, kdy také bojoval o vítězství, sklonit.

Bubba Watson je zpět. O tom není pochyb. Po skalpu na Genesis Open a na světové jamkovce v Austinu přidal třetí vítězství sezony v Cromwellu a je prvním hráčem, který letos vyhrál na PGA Tour více než dvakrát.

Po loňských zdravotních patáliích a nepovedené epizodě s míčky Volvik, je Watson zpátky v plné síle a pár měsíců před čtyřicátými narozeninami je stále velkou hrozbou pro hladové mladíky.

LEADERBOARD