Tři muži budou hájit české barvy na ME v Nizozemsku

Tři muži budou hájit české barvy na ME v Nizozemsku

Trojčlenná česká výprava ve složení Šimon Zach, Jiří Zuska a Jakub Bareš vyrazila do nizozemského Haagu, kde se od 27. do 30. června na královském hřišti Royal Hague G&CC uskuteční mistrovství Evropy jednotlivců. Do startovního pole šampionátu bude přijato 144 hráčů, cutem projde jen 60 z nich.


Ve městě plném mezinárodních institucí se nachází i nejstarší golfové hřiště země – Royal Haague Golf & Country Club. A právě na něm změří síly necelá stopadesátka špičkových evropských amatérů, kteří mají jistotu tří kol. Do finálového čtvrtého kola proklouzne už jen nejlepších 60 a hráči na dělených místech.

Mezi přihlášenými nechybí ani trojice českých hráčů. Šimon Zach a Jiří Zuska se do turnaje kvalifikovali na základě postavení ve světovém amatérském žebříčku, Jakub Bareš byl nominován Českou golfovou federací. 

Všichni tři čeští reprezentanti už mají za sebou letos velké úspěchy. Jakub Bareš v květnu na Ypsilonu získal svůj čtvrtý titul jamkového mistra, Jiří Zuska začátkem června jasně ovládl třetí díl Czech Golf Amateur Tour v Šilheřovicích, kde vyhrál o 18 ran a Šimon Zach byl nejlepším amatérem na domácím turnaji Challenge Tour na Kunětické Hoře. Zach má navíc na ME jednotlivců báječné vzpomínky, před dvěma lety totiž obsadil fantastické třetí místo. 

V Nizozemku čeká Čechy z bílých odpališť hřiště s parem 72.