WOODS experimentuje s novým putterem. A nejde o blade

Tiger Woods
WOODS experimentuje s novým putterem. A nejde o blade

Během své kariéry se Tiger Woods urputně bránil drastickým změnám ve vybavení. Hlavně k nim ani neměl důvod. Zvlášť pokud šlo o putter. Jenže časy se mění a dříve jeden z nejlepších puttérů na světě začal mít v posledních turnajích nezvykle velké potíže s proměňováním puttů. A proto se v jeho bagu před startem Quicken Loans Invitational objevuje nový putter. K úžasu mnohých s větším tvarem hlavy.


Dosud Tiger Woods používal výhradně blade puttery, tedy klasická kladívka. Zejména pak Scotty Cameron, s nímž vyhrál 13 ze 14 major titulů. V úterním tréninkovém kole na Quicken Loans se v jeho bagu objevily hned puttery dva. Kromě stávajícího také TaylorMade TP Ardmore 3.

„Míčky s ním rolují dobře. Zatím ho jen zkouším. Otestuji ho dnes a ještě zítra. Ale pokud se mi s ním bude hrát lépe, bude v bagu i v průběhu turnaje. Pokud ne, neobjeví se tam,“ komentoval Woods zkoušku nové zbraně na TPC Potomac, kam zamířil po US Open, kde neprošel cutem. 

„Na Shinnecocku jsem to trefoval slušně, jen jsem vůbec neproměňoval putty, zvláště pak ty klíčové. A když už jsem dostal do laufu, putty jsem to zazdil,“ vracel se k nepovedenému vystoupení před 14 dny.

Na US Open však jeho problémy na greenech spíš pokračovaly, než že by začaly. Krize s dohráváním do jamek začala už na Memorialu, kde byl ve statistice puttování druhý nejhorší. Také v celosezónním hodnocení patři Woodsovi až 89. příčka v puttování, zatímco ve statistice získaných ran v poli je na devátém místě.

Čtrnáctinásobný major šampion má zřejmě poslední šanci, jak zlepšit puttování v turnaji před blížícím se The Open Championship v Carnoustie. Další starty před evropským majorem totiž nepotvrdil.

 

Tiger Woods s novým mallet putterem od TaylorMade