Zpátky v USA. SPILKOVÁ startuje na dalším majoru

Klára Spilková
Zpátky v USA. SPILKOVÁ startuje na dalším majoru

Letos už druhý start na turnaji kategorie major si připíše Klára Spilková. Po US Women’s Open ji čeká KPMG Women’s PGA Championship, na kterém startuje jako členka týmu KPMG na sponzorskou pozvánku. Pro českou hráčku to bude už třetí start na tomto podniku.


Při premiéře v roce 2016 zaplatila nováčkovskou daň a po dvou kolech se s turnajem rozloučila. Loni však začala fenomenálními úvodními dvěma koly, která ji dostala na průběžné 15. místo. Po slabém třetím kole se výrazně propadla, a nakonec skončila sedmdesátá. 

Letos dorazila do dějiště šampionátu v Kemper Lakes Golf Clubu v Illinois v dobré pohodě. „Na první kolo se těším. Vím, že jsem v přípravě udělala maximum a cítím se klidně,“ uvedla Klára Spilková, pro kterou je to letos čtvrtý americký start, třetí na LPGA a druhý major po US Women’s Open, kde neprošla cutem. 

Čeká ji velká výzva. Hřiště pro major totiž měří 6 164 metrů a má par 72. „Hřiště je krásné, parkové. Hodně tu teď pršelo, takže je podmáčené. Některé jamky jsou užší a ty poslední tři jsou vodní,“ popsala dojmy z hřiště, na kterém se od 28. června do 1. července bude hrát o 3 miliony a 650 tisíc dolarů. Turnaj má třetí největší dotaci za všech na LPGA.

Do prvního kola vstoupí Klára Spilková ve čtvrtek v 9.05 místního času (16.05 SEČ). Jejími spoluhráčkami jsou Australanka Katherine Kirk a Korejka Amy Yang.

LEADERBORD turnaje