SPILKOVÉ divoký den. Major nezahájila dobře

Klára Spilková
SPILKOVÉ divoký den. Major nezahájila dobře

Až příliš mnoho chyb udělala v prvním kole KPMG Women’s PGA Championship Klára Spilková. A na skóre se to odrazilo. Do dalšího kola si nepřichystala snadný úkol, se skóre +5 je až na 132. místě a na cut v tuto chvíli ztrácí pět ran.


Česká hráčka se v Kemper Lakes dlouho držela na úrovni paru, přesněji do osmé jamky. Právě tam přišel první vážný moment kola. Spilková zahrála na jamce triple bogey, které navíc doprovodila bogey na devítce. 

Slibně začala druhou devítku parem a berdíkem, pak ale přišla další dvě bogey, mezi která vměstnala další birdie. Kdyby se hrálo pouze na tříparech, Spilková by patřila jasně k nejlepším. Na čtvrté jamce s parem tři na hřišti si připsala třetí birdie. Závěrečný čtyřpar jí ale znovu stál dvě rány. 

"Dnes jsem pokazila dvě rány, na osmičce a na poslední jamce, kde jsem zahrála pětkou železem do vody. Jinak jsem se držela a dala do toho vše. Mrzí mě to, protože výsledek moc neodpovídá tomu, jak hraju. Šla jsem ještě trénovat, pak už jsem odpočívala a zítra do toho půjdu znovu naplno," uvedla po prvním kole Klára Spilková. 

Po 77 ranách Spilkové nezbývá nic jiného, než ve druhém kole zahrát výrazně pod par, aby ještě vykřesala naději na víkendová kola.

Na čele třetího majoru dámské sezony se usadila Korejka Sung Hyun Park (-6). Jen jedinou ránu ale ztrácí Jessica Korda společně s dalšími třemi hráčkami. Nelly Korda do turnaje nevstoupila šťastně, po 74 ranách dělí 86. místo.

LEADERBOARD