WOODS si s novým putterem rozumí, v úvodu uhrál par

Tiger Woods
WOODS si s novým putterem rozumí, v úvodu uhrál par

Ještě ve středu Tiger Woods všechny fanoušky napínal. Až teprve po pozdním tréninku na cvičném greenu se rozhodl, že v prvním kole Quicken Loans National použije nový putter TaylorMade Ardmore 3. A tahle volba se dle slov vítěze 79 turnajů na PGA Tour vyplatila. V úvodu vybojoval výsledek v paru, ale s puttováním byl spokojený.


V posledních týdnech se Woods na greenech trápil. Když už se zdálo, že svou hru v poli vybrousil na úroveň, s níž dobýval turnaje v letech minulých, zrazovala ho hůl určená pro hru na jamkovišti.

Tento problém má vyřešit nový putter TaylorMade Ardmore 3, se kterým hostitel turnaje Quicken Loans National v posledních dnech trénoval. 

V úvodním kole ve čtvrtek zahrál 29 puttů, ale víc než údaj o počtu puttů je vypovídající statistika získaných ran na greenech. A v ní Woods rozhodně neexceluje s minusovým 1.211 úderem. V této statistice mu po prvním kole patří až 94. místo ze 120 hráčů v poli.

Pocitově ale Woodsovi nový putter sedí. „Hrál jsem dobré putty, jen nepadaly do jamky,“ uvedl Woods. „Nevadí. Špatně jsem přečetl dva putty na druhé devítce (na jamce č. 13 a č. 15, kde neproměnil putty ze dvou metrů), ale spoustu puttů jsem zahrál přesně, jak jsem chtěl, po linii a s dobrou rychlostí. Tohle se mi teď dlouho nedařilo, takže je to dobrý signál,“ řekl. 

Stejný výsledek jako Woods zaznamenal v úvodu také Rickie Fowler, po Woodsovi největší hvězda turnaje. Na čele usadila dvojice Andrew Landry a J. J. Spaun se skóre -7.

LEADERBOARD