SPILKOVÁ neprošla cutem a na majoru dohrála

Klára Spilková
SPILKOVÁ neprošla cutem a na majoru dohrála

Klára Spilková na letošním KPMG Women’s PGA Cahmpionship končí. Také ve druhém kole zahrála pět nad par a cut jí utekl o sedm ran. V Americe zůstává, v pondělí se zkusí kvalifikovat do turnaje ve Wisconsinu.


Nevyšlo to. České profesionálce nevyšel ani druhý letošní major. Stejně jako z US Open odjíždí i z KPMG Women’s PGA Championship už po dvou kolech. Dvě kola za 77 ran na cut stačit nemohla.

Do druhého dějství Spilková vstoupila z desítky nešťastně. Hned po šesti jamkách nabrala čtyři rány a stejně jako ve čtvrtek zahrála double bogey na osmnácté jamce. „Na osmnáctce skončil drive ve vodě,“ popisovala další velké zaváhání. „Na druhé devítce hodně foukalo a bylo pro mě těžké najít rytmus,“ shrnula boj na své úvodní polovině hřiště.

Na první devítce už se jí dařilo o poznání lépe. Ani jednou nachybovala a připsala dvě birdie. V konečném součtu si ale polepšila pouze o pár míst. „První devítku jsem hrála mnohem více uvolněně. Hrálo se mi dobře, měla jsem šance na birdie. Mrzí mě, že se mi nepodařilo postoupit cutem na majoru,“ dodala Češka.

Ve Spojených státech zůstává i přes víkend. „V neděli se přesouvám na hřiště, kde se v pondělí hraje kvalifikace o další turnaj LPGA,” uvedla Spilková. Turnaj ve Wisconsinu začíná 5. července a hraje se na čtyři kola.

Na čele majoru se usadila trojice hráček se skóre -6. Korejky Sung Hyun Park a So Yeon Ryu a společně s nimi Kanaďanka Brooke Henderson, která už KPMG Women’s PGA Championship jednou vyhrála. Triumfovala před dvěma lety, když porazila Lydii Ko v play-off.

Jessica Korda po úvodním kole za 67 ran ztratila. Ve druhém zahrála 75 a spadla na průběžné dvanácté místo. Nelly Korda prošla cutem s odřenýma ušima se skóre +3. 

LEADERBOARD