Vlašínová na LETAS v Belgii devátá. Česko má znovu nejlepší amatérku turnaje

LETAS
Vlašínová na LETAS v Belgii devátá. Česko má znovu nejlepší amatérku turnaje

Novou tradici, zdá se, zavedly letos české amatérky na profesionální sérii LETAS. Z turnajů druhé evropské ligy přivážejí jedno ocenění pro nejlepší amatérky turnaje za druhým. Naposledy Kateřina Vlašínová, která v Belgii skončila devátá.


Vše odstartovala Jana Melichová skvělým pátým místem na Terre Blanche, potom ji následovala Patricie Macková, která obsadila dělené patnácté místo ve Švýcarsku. Tereza Melecká převzala štafetu na domácím podniku na Konopišti, o týden později si odvážela další cenu ze Švýcarska. Nejčerstvějším úspěchem českého golfu je vystoupení Kateřiny Vlašínové v Belgii.

Česká amatérka startující na Belfius Ladies Open díky kartě od České golfové federace předváděla na hřišti Royal Bercuit Golf Club vyrovnanou hru. V prvním kole zapsala jednu nad par, ve druhém jednu pod a na závěr dvě nad par. S celkovým skóre +2 se vešla do první desítky turnaje.

Vlašínová se tak stala letos čtvrtou českou hráčkou, která dosáhla na ocenění pro nejlepší amatérku turnaje. Celkově však jde již o pátý triumf české ženského amatérského golfu na LETAS v letošním roce.

Cutem v Belgii prošly ještě další dvě Češky. Amatérka Františka Luňáčková obsadila dělené 36. místo po kolech 79-73-75, profesionálka Lucie Hinnerová dosáhla na dělenou 49. příčku po kolech 76-77-78.

Do finálového kola nepronikly Marie Luňáčková, Šideri Váňová a Michaela Valášková, která odehrála v Belgii pouze jedno kolo. 

LEADERBOARD

  

Nejlepší české amatérky turnajů LETAS v roce 2018

 

JMÉNO

TERMÍN

ZEMĚ

UMÍSTĚNÍ

SKÓRE

Jana Melichová

6. – 8. dubna

Francie

5.

-2

Patricie Macková

4. – 6. května

Švýcarsko

T15.

-6

Tereza Melecká

14. – 16. června

Česká republika

2.

-8

Tereza Melecká

20. – 22. června

Švýcarsko

T8.

E

Kateřina Vlašínová

28. – 30. června

Belgie

9.

+2