Mexicko-italská dvojka vede turnaj hostitele WOODSE. Ten ztrácí 6 ran

Mexicko-italská dvojka vede turnaj hostitele WOODSE. Ten ztrácí 6 ran

Letošní ročník Quicken Loans National je zcela odlišný od toho loňského. Alespoň co se týká skórování. A nepotvrzující se zatím ani slova Tigera Woodse, že s víkendovými koly hřiště nastaví odvrácenou tvář a bude kousat. Abraham Ancer neměl v sobotu jediný problém a vyrovnal rekord hřiště 62 ran, Francesco Molinari ho o chvíli později doplnil na vedoucí pozici se skóre -13. Loni přitom stačilo na vítězství sedm ran pod par.


Ještě na první devítce sobotního kola to vypadalo, že Tiger Woods se na svém turnaji nerušeně přesune do čela. Nebo že se minimálně přiblíží lídrům, aby v neděli mohl zaútočit na svůj osmdesátý titul kariéry na PGA Tour.

Zahrál sedm jednoputtů v řadě, jen na první devítce stihl pět birdie, ale také dvě bogey. Jenže na druhé devítce jeho kouzlo vyprchalo. Nejprve zahodil dvě dobré šance na birdie a posléze chyboval na bezbranné třináctce. Ke skórování nevyužil ani dosažitelný par 4, jamku č. 14. Ještě jedno birdie ale přeci jen zvládl. Na šestnáctce zahrál ukázkové birdie po přesném drivu a skvělé přihrávce železem. Netrefená fairway na osmnáctce však způsobila bývalé světové jedničce problémy, ze kterých pramenilo už čtvrté bogey dne.

Není divu, že Woods byl po 68 ranách (-2) zklamaný. „Hrál jsem lépe, než naznačuje moje skóre. Myslím, že deset pod par by bylo na konci dne dobré skóre, na druhé devítce jsem ho mohl snadno dosáhnout,“ litoval promarněné šance Woods.

Místo toho před finále ztrácí plných 6 ran. Jedním z lídrů je Ital Francesco Molinari, který se do děleného vedení dostal po skvělém závěru birdie-birdie. „Jsem tam, kde jsem chtěl být. Bral bych i 11 nebo 12 pod. Hlavním úkolem bylo dostat se blízko lídrům. Zítra musím zahrát co nejvíc dobrých ran a snad to bude stačit,“ řekl Molinari.

Spolu s ním půjde ve finálovém flightu Abraham Ancer. Mexičan už několikrát v letošním roce ukázal, že na PGA Tour má. Ve třetím kole na TPC Potomac vyrovnal rekord hřiště 62 ran a užíval si vedro, kdy teplota přesahovala 30 stupňů Celsia.

„Vyrůstal jsem v Mexiku, v jeho severní části, kde bývá velké vedro. Takže mě to dnes nijak netrápilo. Radši budu hrát v tomto, než v chladném počasí,“ uvedl Mexičan.

LEADERBOARD