Destrukce hřiště i hráčského pole. MOLINARI vyhrál suverénně QLN

PGA TOUR
Destrukce hřiště i hráčského pole. MOLINARI vyhrál suverénně QLN

V show jednoho muže se změnilo nedělní finále Quicken Loans National na hřišti TPC Potomac. Francesco Molinari vyhrál o osm ran, čímž vyrovnal letošní rekord Dustina Johnsona, který vyhrál na turnaji šampiónů o stejný počet úderů. Ital získal svůj první titul na PGA Tour v kariéře. Tiger Woods obsadil čtvrté místo.


Z European Tour má pět vítězství, na PGA Tour ale potřeboval 121 startů, aby se dočkal vítězné premiéry. Pětatřicetiletý Ital se v minulosti připravoval o tituly špatným puttováním. V uplynulém týdnu bylo ale všechno jinak.

Zvlášť ve finále to vypadalo, že Molinari nemůže minout jediný putt. Na druhé devítce závěrečného kola se rozjel k takovém tempu, které nikdo nemohl zachytit. Nejprve zavěsil eagle z 15 metrů a následně přidal další čtyři birdie v řadě. Na čele si vytvořil takový náskok, že kdyby ho prohospodařil, asi by dlouhou kroutil nevěřícně hlavou. 

Místo toho Molinari v pohodě dohrál zbytek jamek v paru a vyrovnal rekord 62 ran (-8) Abrahama Ancera a Kevina Streelmana z průběhu turnaje. 

„Úžasné, úžasné,“ zářil výškou malý Ital. „Pořád mi nedochází, co se stalo. Bylo to mnohem snazší, než jsem čekal. Hrál jsem skvěle. Start do druhé devítky byl neuvěřitelný. Jsem hrdý na to, co jsem dokázal. Doufám, že lidi v Itálii se dnes koukali,“ řekl Molinari.

Ten upřednostnil turnaj v Marylandu před Open de France (European Tour) proto, aby nahnal body do FedEx Cupu a mohl si zahrát jeho Playoffs. A tahle taktika rozhodně slavila úspěch. „Proto jsem sem jel. Nebylo jednoduché vynechat Paříž, ale nakonec můžu říct, že to bylo dobré rozhodnutí,“ uvedl Molinari.

WOODS má další top 10

Na děleném čtvrtém místě skončil hostitel turnaje Tiger Woods. Hráč, kterého znovu na hřišti doprovázely davy diváků předváděl skvělou hru, zlepšené puttování, ale taky několikrát zbytečně chyboval. Společně s Molinarim sice zahrál nejvíc birdie (21) za celý turnajový týden, ale nedokázal se zdatně vyhýbat bogey jako Ital. I přes konečných 66 ran Woods neměl nárok na vítězství. 

„Musel bych zahrát druhou devítku za 24 ran (-11), pak bych vyhrál. Nebo 25 by mě dostalo do play-off s Francescem,“ žertoval Woods po dohrání. "Trefoval jsem míče dobře a začínám proměňovat putty, hlavně ty ze vzdáleností 3 až 5 metrů,“ těší Woodse zlepšení na greenech.

Dalším turnajem Tigera Woodse bude major The Open Championship v Carnoustie.

I čtvrté místo z Marylandu pro něj má váhu, neboť se posune výš ve světovém žebříčku a kvalitní umístění na The Open, nebo vítězství mu ještě zaručí proniknutí do první padesátky žebříčku. Pak by si mohl zahrát WGC Bridgestone na hřišti Firestone, kde se bude hrát letos naposledy.

LEADERBOARD