Skvěle! SPILKOVÁ ovládla kvalifikaci a zahraje si další turnaj LPGA

Klára Spilková
Skvěle! SPILKOVÁ ovládla kvalifikaci a zahraje si další turnaj LPGA

Po nepovedeném vystoupení na KPMG Women's PGA Championship si Klára Spilková spravila chuť. Pondělní kvalifikaci na turnaj LPGA s názvem Thornberry Creek LPGA Classic vyhrála a od čtvrtka ji čeká boj v hlavním turnaji.


Minulý týden si Klára Spilková zahrála potřetí v kariéře major KPMG Women’s PGA Championship. Po nepovedené premiéře před dvěma lety, kdy neprošla cutem, se loni dokázala protlačit do víkendových kol. Letos dlouho hledala herní rytmus, a když už ho našla na druhé devítce druhého kola, bylo pozdě.

„Mrzí mě, že se mi nepodařilo postoupit cutem na majoru. Druhou devítku jsem hrála mnohem víc uvolněně. Hrálo se mi dobře, měla jsem pár šancí na birdie,“ uvedla ještě z dějiště majoru.

Druhá devítka druhého kola na Kemper Lakes Golf Clubu jako by byla pro českou hráčku tím správným impulsem. V pondělí totiž nastoupila k jednokolové kvalifikaci na turnaj Thornberry Creek LPGA Classic, z níž mohly do hlavní části turnaje postoupit pouze nejlepší dvě hráčky.

Spilková zahrála na turnajovém hřišti s parem 72 osmašedesát ran (-4) a mezi 21 hráčkami byla nejlepší. Spolu s ní postoupila ještě Američanka Jimin Kang, která zahrála o ránu více 69 ran.

“Druhá hráčka byla o ránu za mnou. Jsem ráda, že jsem po majoru zahrála dobře a že jsem si sama vybojovala postup. Mám šanci hrát další turnaj LPGA, a to je skvělé,” radovala se Klára po postupu.

Turnaj začíná ve čtvrtek 5. července, po druhém kole v pátek bude následovat cut.