SPILKOVÁ ve skórovacím ohňostroji neuspěla a končí po dvou kolech

Klára Spilková
SPILKOVÁ ve skórovacím ohňostroji neuspěla a končí po dvou kolech

Málo Klára Spilková skórovala. To byla hlavní příčina neúspěchu na turnaji LPGA ve Wisconsinu, kde česká hráčka těsně neprošla cutem. Se skóre -3 jí chyběla jedna rána k postupu do finálových kol.


Třetí hráčka aktuálního pořadí Order of Merit Ladies European Tour přitom na stejném hřišti v pondělí vyhrála kvalifikaci do hlavního turnaje, když zahrála 68 ran (-4).

I v turnajových kolech hrála pokaždé pod par, ale ani to Češce na víkendový golf na hřišti Thornberry Creek nestačilo. Hráčky hřiště drtily – vedoucí Sei Young Kim se po dvou kolech dostala dokonce šestnáct ran pod par. Cut se zastavil na -4. 

Klára Spilková zahrála v úvodním kole 71 ran (-1), ve druhém se o ránu zlepšila na 70 (-2). I to bylo ale málo.

„Nakonec postup cutem nevyšel o ránu. Cut byl nízko, ale to je LPGA, měla jsem hrát líp. Druhé kolo se mi hrálo dobře a na posledních osmi jamkách jsem měla pokaždé šance na birdie. Nakonec tam spadla aspoň tři,“ uvedla Spilková, která se teď vrací domů a zanedlouho ji čeká přesun na ostrovy. 

Hrát bude ASI Ladies Scottish Open i major Ricoh Women’s British Open v Royal Lytham & St Annes. „A možná budu hrát i European Golf Championship, to se teprve uvidí,“ připouští start na týmovém turnaji mužů a žen.

„Děkuji všem za podporu, mám za sebou spoustu nových zkušeností a budu se je snažit využít v dalším průběhu sezóny,“ uzavírá česká profesionálka.

LEADERBOARD