MATUŠ stále sahá na Zbraslavi po TOP 10, potřetí zahrál pod par

Stanislav Matuš
MATUŠ stále sahá na Zbraslavi po TOP 10, potřetí zahrál pod par

Výborně rozehraný domácí turnaj Challenge Tour má nadále Stanislav Matuš. I ve třetím kole za sebou zapsal český profesionál výsledek pod 70 ran a elitní desítku má díky tomu na dostřel. V nedělním finále bude bojovat nejen o osobní rekord letošní sezóny, ale i o start na dalším turnaji.


Matuš bojoval v sobotu na zbraslavském hřišti z Čechů sám, ostatních 14 domácích hráčů totiž opustilo turnaj už po druhém kole, když neprošli cutem. Matuš však ze svých výkonů v úvodu turnaje neslevil a dál si drží stabilní formu, s níž může dál snít o prvním TOP 10 v kariéře na druhé evropské lize.

Třetí kolo rozehrál velmi dobře. Obtížné tři úvodní jamky zahrál za -1 a i když na pětce ránu ztratil, třemi birdie v řadě na jamkách 8, 9, 10 se vrátil do hry o přední příčky. Zbytek kola si pohlídal. S průběžným skóre -10 se drží na děleném 13. místě, jedinou ránu od desítky.

„Po těch výpadcích v průběhu sezóny jsou tato tři kola senzační. Pořád jsem nahoře,“ pochvaluje si Matuš dosud konzistentní výkony na Prague Golf Challenge.

Ve třetím kole se hráči museli popasovat se sílícím větrem v odpoledních hodinách. Také Matuš měl zejména na druhé devítce v několika případech potíže s kontrolou svých ran. „Několikrát jsme s tím měli problémy. Třeba na patnáctce jsem ze 110 metrů přestřelil green lob wedží,“ popisoval průběh jamky, na které zachránil par exkluzivním chip-inem.  

Jinak ale míčky zasahoval celý den dobře, neměl potíže s drivy ani s železy. Jistotu necítil pouze na greenech. „Asi jsem ztratil rychlost. Putty byly vesměs správně přečtené, jen podjely pod jamkou a umřely před ní. Celý den jsem to nějak necítil,“ uvedl Matuš, který stále doufá, že si zahraje turnaj Challenge Tour i v příštím týdnu na Sardinii.

Start na Italian Challenge, který se hraje od 12. do 15. července má blízko, pokud ale uhraje top 10 v zítřejším finále na Zbraslavi, bude mít stoprocentní jistotu, že si zahraje štědře dotovaný podnik, o nějž je pochopitelně větší zájem i ze strany hráčů European Tour.

LEADERBOARD