Restart sezóny? MATUŠ uhrál doma na Challenge Tour první TOP 10

Restart sezóny? MATUŠ uhrál doma na Challenge Tour první TOP 10

Jako sůl potřeboval Stanislav Matuš skvělý výsledek na Challenge Tour, na které se v dosavadním průběhu sezóny trápil. První vlaštovka přilétla na domácím turnaji na Zbraslavi, kde český profesionál obsadil dělené desáté místo, čímž si zároveň pojistil start na příštím turnaji druhé evropské série.


Před startem na Prague Golf Challenge měl na svém kontě Stanislav Matuš pouze dva cuty z devíti turnajů. Po úspěšné loňské sezóně na Pro Golf Tour se herně i výsledkově hledal. A právě druhý turnaj Challenge Tour na domácím hřišti v sezoně mohl českého hráče nakopnout.

Povedlo se. Nejenže po dvou bezproblémových kolech prošel pohodlně cutem, ale o víkendu se mezi špičkovými evropskými hráči neztratil. Co víc, v nedělním finále dokonce pokukoval po umístění v elitní pětce.

Kvůli dvěma bogey v samotném závěru turnaje se nakonec musel spokojit s děleným desátým místem. I to mu ale vykouzlilo úsměv na tváři, ale především přineslo větší přísun bodů do žebříčku Road to Ras Al Khaimah, kde prozatím patřilo Matušovi až 188. místo. Úspěch na Prague Golf Challenge mu zajistí posun ke 120. místu, na Zbraslavi totiž vybojoval 3 453 euro.

A na hráči Prague Golf Teamu byla pochopitelně znát velká úleva. „Něco takového jsem potřeboval. Kde jinde bych se měl herně i výsledkově zvednout než tady? Byl to pro mě super turnaj, nemůžu říct ani půl slova,“ radoval se Matuš, který ale ještě cítí rezervy ve své hře.

„Vím, že mám na víc. Loni se skórovalo daleko snáze. Letos je to takové utahané, upracované. Ale někde už zlepšení přijít muselo. Desáté místo z domácího turnaje je perfektní začátek. A dvanáct pod par? Co víc si přát?“ řekl nejúspěšnější český hráč v turnaji, který překonal letošní české maximum - 14. místo Filipa Mrůzka v Portugalsku. A daleko nebyl od překonání letitého rekordu Jiřího Jandy, který v letech 1993 a 1994 získal dvě šestá místa. 

Kromě toho, že si Matuš desátým místem výrazně zvednul sebevědomí, má pro něj umístění v top 10 velkou hodnotu, neboť mu přinese start na dalším turnaji Challenge Tour v Sardinii a nemusí se spoléhat na posun v čekací listině turnaje.

Vítězem turnaje se stal Angličan Ben Stow. Ve finále zahrál sedm ran pod par a s celkovým skóre -18 vyhrál o jednu ránu před Švýcarem Joelem Girrbachem. Stow si odveze z turnaje finanční odměnu 29 600 euro. 

LEADERBOARD