Pátý ročník turnaje WGM Czech Open startuje za měsíc

Pátý ročník turnaje WGM Czech Open startuje za měsíc

Golfová sezona je v plném proudu a nezadržitelně se blíží i 5. ročník turnaje WGM Czech Open, který se odehraje 15. – 18. srpna tradičně na hřišti Beroun Golf Clubu. Podnik s dotací 600 tisíc korun, který prioritně cílí na české golfisty, profesionály i amatéry, má už pevné místo v turnajovém kalendáři, letos opět v týdnu před D+D Real Czech Masters.


„Každoročně se snažíme posunout turnaj na vyšší úroveň. Zachováváme to, co se osvědčilo a co se líbí především samotným hráčům, a navíc přidáváme vždy nějaké to vylepšení,“ konstatoval Pavel Suchánek, promotér turnaje a majitel společnosti WGM.

Letošní drobnou změnou je termín turnaje, který se hraje od středy do soboty 15. – 18. 8 a v neděli je na pořadu turnaj partnerů, který vystřídal Pro-Am z předchozích let. „Turnaj je součástí kalendáře České golfové federace, s níž jsme začali mnohem těsněji spolupracovat. To nás velice těší,“ poznamenal Pavel Suchánek na adresu turnaje, v němž budou hrát profesionálové o peníze a amatéři o body do amatérského světového žebříčku WAGR.

K tradicím turnaje patří i odměny za hole-in-one a ty se letos měnit nebudou. Ve hře bude opět specialita turnaje WGM Czech Open, kterou je nákladní vůz Tatra v hodnotě tří milionů korun opět na jamce č. 6. „O tatrovku ale hrají pouze amatéři v prvních dvou kolech,“ upřesnil Pavel Suchánek s tím, že na jednom z dalších tříparů se bude hrát o golfovou buggynu.

Loňský titul obhajuje Petr Nič, který zahrál skvělých 18 ran pod par po kolech 66, 69, 66 a 69 ran a dosáhl nejnižšího skóre v dosavadní historii turnaje. „Turnaj WGM Czech Open mám ve svém kalendáři a i když si nerad dávám nějaké konkrétní cíle, tak v Berouně bych rád obhájil vítězství. Ani ne tak kvůli penězům, jako proto, že se to dosud nikomu nepovedlo,“ prozradil Petr Nič. I letos čeká na vítěze zajímavá prémie ve výši 200 000 korun.

Pro řadu českých hráčů bude berounský turnaj posledním testem formy před startem na Czech Masters, podniku European Tour, který se odehraje v týdnu po WGM Czech Open na Albatrossu. „Opět uděláme vše, aby hřiště bylo v té nejlepší kondici jako v předchozích letech. Každým dnem jeho kvalitu zvyšujeme,“ uvedl hlavní berounský greenkeeper Martin Šindler.

Turnaj WGM Czech Open startuje na hřišti v Berouně úvodními dvěma koly ve středu a ve čtvrtek, následuje cut, po němž šedesátka nejlepších odehraje finálová kola v pátek a v sobotu.