Série končí. Vlčková poprvé v sezóně neprošla cutem

Série končí. Vlčková poprvé v sezóně neprošla cutem

Deset turnajů trvala šňůra Karolíny Vlčkové, ve kterých česká profesionálka prošla cuty. Až na Donald Ross Classic v Indianě končí poprvé v sezoně dříve, než by chtěla. Turnaj jí nevyšel, se skóre +6 chybělo na postup do sobotního finále pět ran.


V dosavadním průběhu sezóny sbírala Vlčková trpělivě dolary a v průběžném hodnocení Volvik Race for the Card, na jehož konci se nejlepších deset hráček může těšit na vstupenku do elitního ženského golfového světa LPGA, jí patřilo 34. místo.

Zdaleka největší odměnu (5 622 $) v sezóně získala na Symetra Classic, kde skončila pátá. To bylo ale také její dosud jediné top 10.

Po více než dvoutýdenní přestávce naskočila do svého jedenáctého turnaje v Indianě. Bohužel Češce nevyšlo především úvodním kolo, v němž zapsala šest bogey a jediné birdie. Ve druhé rundě tak musela výrazně zabrat, aby ještě prošla cutem a natáhla sérii cutů. Dvaasedmdesát ran však nemohlo stačit.

„Tento týden nevyšel tak, jak bych si představovala. Hned od začátku jsem naskočila na špatný vlak a zapomněla vystoupit,“ napsala na svůj Facebook Vlčková. 

Bývalou amatérskou reprezentantku a členku ženského týmu Florida Gators čeká další turnaj v Rochesteru ve státě New York. Hrát se bude od 19. do 22. července.

LEADERBOARD