Dorostenky vyrovnaly nejlepší výsledek na ME

Dorostenky vyrovnaly nejlepší výsledek na ME

České dorostenky měly na dosah bronzové medaile z mistrovství Evropy ve Švédsku, ale ve vyrovnaných utkáních proti domácím Švédkám na cenný kov nakonec nedosáhly. Po porážce 2:5 obsadily konečné čtvrté místo, čímž vyrovnaly historicky nejlepší umístění z roku 2015 na Kaskádě.


Dorostenky čekal v sobotu závěrečný zápas, v němž mohly získat pro Českou republiku historický bronz. V souboji proti Švédkám se svěřenkyním kapitána Milana Mojžíše a trenéra Václava Rašky nepovedly oba foursomy, zatímco v singlech předváděla děvčata velmi dobrý golf.

Vyrovnané zápasy strhly na svou stranu Švédky, které se radují z cenného kovu po vítězství 5:2. Češky zopakovaly nejlepší umístění na mistrovství Evropy z Kaskády 2015, kde skončil tým dorostenek rovněž čtvrtý.

V zápasech proti Švédkám byly klíčové oba foursomy, v nichž reprezentantky do 18 let prohrály. „Oba skončily rychle, holkám se nedařilo,“ uvedl kapitán Milan Mojžíš. Zato v singlech Češky své soupeřky pořádně potrápily. "Singly jsme měli skvěle rozehrané, až ke konci dokázaly Švédky ztrátu dohnat. Dva duely dopadly smolně porážkami na osmnácté jamce. K bronzu nechybělo mnoho,“ řekl Mojžíš.

S celkovým dojmem dívek na šampionátu ale byl více než spokojený. „Jeli jsme sem s cílem postoupit z kvalifikace do prvního koše a nakonec z toho byl boj o medaile, proto se nám mistrovství hodnotí velmi kladně. Hráčkám bych chtěl poděkovat za skvělé výkony a třeba se v příštím roce zase posuneme o stupínek výš,“ uzavřel Mojžíš z dějistě šampionátu ve Forsgårdens Golfklubbu. 

Už v kvalifikaci na rány byla tahounem družstva Sarah Hricíková, která nakonec obsadila v individuálním hodnocení dělené první místo se skóre -8. 

Výsledky