WOODS začal kolem v paru. THE OPEN vede Kisner

WOODS začal kolem v paru. THE OPEN vede Kisner

Skotský links v Carnoustie přivítal Tigera Woodse. Trojnásobný vítěz The Open Championship se na nejstarším golfovém majoru objevil po třech letech a v úvodním kole ve čtvrtek předváděl velice dobré údery. Turnaj rozehrál kolem v paru a dělí 32. místo. Na čele se usadil jeho krajan Kevin Kisner po 66 ranách (-5).


WOODS se objevil v Carnoustie s tejpy na krku

Příznivce čtrnáctinásobného major šampióna nejprve vyděsily záběry ukazující Tigera Woodse se zdravotními tejpy na krku. Nešlo ovšem o komplikace se zády, jak se někteří domnívali, ale o ztuhlou krční páteř. Během kola však Woods nevykazoval žádné známky bolesti.

„Jsem sice oblepený, ale není to nic vážného,“ uklidnil své fanoušky po kole Woods.

Do úvodního kola 147. The Open vlétl berdíkem na jedničce, další birdie přidal na čtyřce a na zbytku jamek první devítky připisoval pary. Až na druhé devítce začalo jít do tuhého. Woods zahrál bogey na desítce, které ještě vymazal proměněným desetimetrovým puttem do birdie na jedenáctce. Pak ale zahrál trojputt na třináctce a na patnáctce mu míček po odpalu skončil smolně v bunkeru. Z jamky odešel s bogey a na závěrečné trojici jamek vydoloval pary. 

„Odehrál jsem solidní kolo. Bohužel jsem si nedával pozor na pětipary, na obou jsem hrál osmičku železo do greenu,“ připomněl nevyužité šance na jednodušších jamkách na hřišti.

MCILROY se drží plánu, v úvodu zahrál dvě pod 

Hrát agresivně a využít délky odpalů. Takovou strategii si stanovil před startem úvodního kola The Open Rory McIlroy. A slavil s ní úspěch. I když jeho míčky po drivech často míjely krátce střiženou plochu, dokázal z délky svých odpalů vytěžit tři birdie a udělal jen jednu chybičku, když na pětce zahrál bogey.

„Riskantní hra vám možná přinese nějaká bogey, ale zároveň zahrajete víc birdie,“ ví McIlroy. "Několik ran jsem vyházel, ale to k tomu patří. Mám nějaký plán a toho se budu držet,“ řekl Severní Ir, který po 69 ranách (-2) drží dělené osmé místo.

Společně s Jonem Rahmem a Justinem Thomasem nejvýše postaveným hráčem ve výsledkové listině z asi největších hvězd turnaje.

Kisnera nakopnul eagle

Lídrem po prvním kole je Kevin Kisner. Američan zahrál 66 ran (-5), potřeboval jen 22 puttů a chyboval jen jednou. Bogey připsal na pětce, ale od té doby už na hřišti neztratil ani ránu. Naopak, hned šest ran získal. Do červených čísel ho dostal eagle na šestce, na druhé devítce zahrál tři birdie v řadě.

Pro Kisnera není pozice vedoucího hráče na majoru žádnou novinkou. Loni vedl PGA Championship dokonce po třech kolech, ale finále nezvládl podle představ a titul nechal Justinu Thomasovi.

LEADERBOARD