Lieser deklasuje hřiště u Zell am See, před finále vede turnaje PGT

Lieser deklasuje hřiště u Zell am See, před finále vede turnaje PGT

Dvě senzační kola má za sebou Ondřej Lieser na turnaji v Zell am See. Na podniku série Pro Golf Tour se dostal do čela po 66 a 64 ranách. Před finále má náskok dvou ran. Cutem prošli ještě Maritn Příhoda a Lukáš Tintěra, další čtyři Češi končí.


Lieser u malebného rakouského jezera válí. Ve čtvrtek mu na osmnáct jamek stačilo 66 ran (-6), o den později potřeboval dokonce ještě o dva údery méně. 

Poněkud netradičně z deváté jamky odstartoval český profesionál do druhého kola, a byl to start vskutku impozantní. Na pětiparové jamce zahrál eagle a po paru na desítce zahrál eagle číslo dva v kole a už třetí celkově. V dalším průběhu ještě připsal čtyři birdie, ani jednou nechyboval. Se skóre -14 vede o dvě rány před Nizozemcem Albertusem.

Finále v Zell am See si zahrají i Martin Příhoda a Lukáš Tintěra. Druhý jmenovaný předvedl v pátek výtečné kolo (68 ran) a přesně na ránu prošel cutem. Po skvělém prvním kole si naopak cestu do finále trochu zkomplikoval Příhoda, ale i jedna nad par v pátek mu na postup stačila.

Cutem neprošli Marek Siakala, Daniel Suchan, Aleš Kořínek a Michal Pospíšil. 

LEADERBOARD

Matuš zabral ve Francii, druhé kolo se nedohrálo 

Stanislav Matuš nastoupil ve Francii ke svému dvanáctému turnaji letošního ročníku Challenge Tour. Turnaj Le Vaudreuil Golf Challenge nerozehrál šťastně – v prvním kole zahrál 76 ran (+5). Ve druhém v pátek ale zabral. Zahrál o deset ran méně a přiblížil se cutu.

Na které hodnotě se zastaví, zatím není jasné. Druhé kolo totiž nebylo kvůli lijákům dohráno, zaplavané hřiště nebylo způsobilé hry, dohrávka je na plánu v sobotu ráno.

Velikou honičku s cutem bude mít druhý český golfista v turnaji Filip Mrůzek. Ten v prvním kole zahrál dvě nad par a dvě rány nabral také ve druhém kole po šesti jamkách. V dohrávce bude muset stlačit dolů minimálně čtyři rány, jestli chce mít ještě naději na finálová kola.

LEADERBOARD