Kláru Spilkovou čeká poslední test před British Open

Klára Spilková
Kláru Spilkovou čeká poslední test před British Open

Poprvé od dubna, kdy skončila druhá při obhajobě titulu v Maroku, se na Ladies European Tour vrací Klára Spilková. Členka globálního týmu KPMG a třetí hráčka pořadí Order of Merit neměla od jara příležitost hrát v Evropě, ale to nebyl jediný důvod, proč absolvovala starty na LPGA a amerických majorech.


Foto: Profimedia

Nyní přišel konečně zase čas turnaje na evropském kontinentu: od čtvrtka 26. července se hraje čtyřdenní ASI Scottish Ladies Open v Gullane Golf Clubu coby předzvěst následujícího Ricoh Women´s British Open v Royal Lytham and Annes (Anglie). ASI Scottish Ladies Open, pořádané společně s LPGA, má dotaci 1,5 milionu dolarů, což jsou v Evropě největší prize money mimo kategorii major.

„Před Scottish Open jsem si ještě zahrála na pozvání Gary Player Invitational v Londýně, což byla skvělá akce,“ řekla Klára Spilková, která se na Pro-Am ve Wentworthu sešla a mohla zapózovat s osobnostmi, jako jsou Tom Watson, Padraig Harrington nebo Tom Lehman, všichni bývalí vítězové The Open.

A jak vypadaly týdny před odletem na Britské ostrovy? „Po návratu z LPGA jsem si jela aktivně odpočinout do Vysokých Tater. I nějaká túra byla. Pak mě čekaly akce pro partnery, s Raiffeisenbank na Zbraslavi, s dětmi na Černém Mostě a tak jako každý rok jsem měla to štěstí, že jsem mohla podpořit charitativní turnaj Dobrogolf v Olomouci. Letos se vybralo krásných 75 000 korun pro lokomoční centrum Jitrocel. Dala jsem do dražby markovátko z Women´s British Open, kterým jsem markovala v Maroku, a to se nakonec vydražilo za úžasných dvacet tisíc. I nějaká ta slzička ukápla,“ měla radost Klára Spilková.

Českou profesionálku ve Skotsku doprovázejí trenér Lukáš Martinec a caddie Martin Konečný. První kolo startuje ve čtvrtek v 13.00.