Garrigusovi hasí sezonu Kanada. DJ ztrácí pět ran

PGA TOUR
Garrigusovi hasí sezonu Kanada. DJ ztrácí pět ran

Loni si Robert Garrigus zahrával s tím, že se nekvalifikuje ani do prvního turnaje Playoffs FedEx Cupu. Až dělené páté místo na RBC Canadian Open mu dalo jistotu postupu. Letos je na tom americký bomber podobně. V pořadí celosezónního závodu o 10 milionů dolarů mu patří až 131. místo, ale vylepšit by ho mohl znovu v Kanadě. Na oblíbeném turnaji začal skvěle a po 63 ranách vede.


„Miluji tohle místo. Vždycky hraju v Kanadě dobře,“ uvedl Garrigus, který si během let vytvořil k hřišti v Glen Abbey silný citový vztah. „Když se procházíte po osmé fairwayi, máte pocit jako byste šlapali po koberci. Jsou tu skvělí fanoušci, kteří podporují Kanaďany, ale i ostatní. Zbožňují golf, vždycky mi tu fandí,“ popisoval Garrigus. 

V úvodu zahrál devět birdie a ani jednou nechyboval. I když blízko ztrátě měl na pětiparové třináctce. „Zahrál jsem ránu doprostřed vody, odkud se míček odrazil od kamenů a spadl do hřiště. Nakonec jsem zahrál birdie,“ líčil průběh jamky. O ránu za ním je Adam Shenk (-8), o další ránu zpět Chris Stroud (-7).

Hlavní hvězda turnaje Dustin Johnson začal solidními 68 údery (-4), o ránu lépe je na tom Tommy Fleetwood, který má ale před sebou ještě dohrávku prvního kola. Ke zkompletování mu chybí dohrát dvě jamky. První kolo bylo přerušeno kvůli nepříznivému počasí.

LEADERBOARD