DJ napravuje výpadek z The Open. V Kanadě už vede

PGA TOUR
DJ napravuje výpadek z The Open. V Kanadě už vede

Dustin Johnson minulý týden poprvé v letošní sezoně neprošel cutem. Slabší chvilku z The Open v Carnoustie ale, zdá se, už hodil za hlavu. Na turnaji v Kanadě, kde už dvakrát skončil těsně pod vrcholem, útočí na vítězství. Po třetím kole dělí vedení.


Z pozice hráče číslo jedna světového žebříčku se o něm nutně muselo mluvit jako o favoritovi nejstaršího golfového majoru, který se letos uskutečnil v Carnoustie. Jenže Dustin Johnson tato slova nenaplňoval. I ti nejlepší z nejlepších nemohou hrát celou sezonu bezchybný golf, DJe potkal výpadek ve Skotsku. 

„Před The Open jsem hrál dobře a cítil jsem, že hraji dobře i na Open. Jen jsem prostě vůbec neskóroval,“ vrátil se ke dvěma kolům, která pro něj znamenaly konečnou v turnaji. „Asi jsem nebyl připravený mentálně, proto jsem přijel do Kanady trochu si zatrénovat a odvést maximální výkon,“ poznamenal. 

Johnson se v Glen Abbey postupně zlepšuje. V úvodu nastřílel 68, v pátek 66 a v sobotu 65 ran při paru 72. Se skóre -17 dělí první místo se třemi hráči: Byeong Hun Anem, Kevinem Twayem a Whee Kimem. Pokud by se Johnsonvi povedlo vyhrát, získal by už devatenáctý titul kariéry na PGA Tour.

LEADERBOARD