MRŮZEK skončil na Challenge Tour osmý, další dva Češi v TOP 20

MRŮZEK skončil na Challenge Tour osmý, další dva Češi v TOP 20

Filip Mrůzek si v neděli v Adamstalu připsal nejlepší umístění sezony na Challenge Tour a zároveň vylepšil i své osobní maximum na této sérii. V Rakousku skončil dělený osmý a kartu pro příští rok má na dosah. Skvěle dopadli i Aleš Kořínek (T11.) a Stanislav Matuš (T16.).


Mrůzek turnaj Euram Bank Open výtečně rozehrál. Už v prvním kole vedl po 66 ranách a v dalších kolech (70, 66) se držel v elitní desítce. Finálové kolo za -2 mu přineslo celkové skóre -12 a konečné osmé místo.

Tím Mrůzek vylepšil české maximum letošní sezony, kterým bylo desáté místo Stanislava Matuše na domácím turnaji na Zbraslavi. Šestadvacetiletý profesionál navíc vylepšil své osobním maximum, kterým bylo 14. místo v Portugalsku v letošním roce.

A chybělo málo a mohl překonat i rekord Jiřího Jandy z let 1993 a 1994, kdy se český golfista umístil na děleném šesté místě.

Jako bonus získal Mrůzek automaticky kartu na příští turnaj Challenge Tour ve Švédsku za umístění v první desítce turnaje v Adamstalu a také finanční odměnu 4 400 euro, díky níž se posunul na 106. místo pořadí Road to Ras Al Khaimah a výrazně si tak přiblížil kartu Challenge Tour na příští sezonu.

Závěrečného bogey na osmnáctce jamce turnaje litoval Aleš Kořínek. I on totiž mohl skončit v desítce a hrát ve Švédsku. I tak ale prožil český profesionál vynikající turnaj. Ve finále zahrál 65 ran (-5) a bral konečné 11. místo.

Nejlepší výkon v turnaji si připsal v neděli i Stanislav Matuš. Ten po 66 ranách (-4) poskočil na dělené 16. místo a stejně jako Mrůzek si vylepšil své postavení v hodnocení Road to Ras Al Khaimah. Nyní mu patří 122. místo.

Cutem v Rakousku prošel ještě Ondřej Lieser, který po vyrovnaných kolech 69-70-70-70 obsadil dělené 53. místo.

Konečné výsledky