Women’s British Open: Spilkovou vytrestal pětipar, Váňová se trápila

Women’s British Open: Spilkovou vytrestal pětipar, Váňová se trápila

České hráčky nevstoupily dobře do předposledního majoru sezony. Klára Spilková zahrála v úvodu Ricoh Womenn’s British Open čtyři nad par, Šideri Váňová se na hřišti protrápila k 87 ranám a je poslední. Do čela se dostala Australanka Minjee Lee.


Spilková rozehrála britský šampionát v Royal Lytham & St Annes velmi dobře – po první devítce svítilo u jejího jména skóre -1. Pak ale přišla osudová jamka č.11, kde česká jednička zapsala devět ran. Do hry se dostala zpět berdíkem na čtrnáctce, ale závěr ji nevyšel. Na sedmnáctce i osmnáctce zapsala bogey – na poseldní jamce trefila fairwayový bunker, ze kterého si musela pouze přihrát na fairway. 

Šideri Váňová má za sebou premiéru na majoru, na kterou nebude vzpomínat v dobrém. První devítku obešla za 42 ran (+7) především kvůli quadruple bogey na osmičce. Lepší to nebylo ani na devítce druhé, kde jí absolutně nevyšel závěr. Po 87 ranách je poslední hráčkou průběžného pořadí.

Ve vedení je Australanka Minjee Lee. Ta udělala v kole jen jednu chybu, přidala šest birdie a jeden eagle. „Dostala jsem se jen do jednoho bunkeru za celý den, to byl klíč k úspěchu. Držela jsem míček ve hře a proměňovala dlouhé putty, pomohl mi i minulý týden ve Skotsku,“ řekla vedoucí hráčka. 

Solidně do turnaje odstartovaly i sestry Kordovy. Obě drží po prvním kole (-1) dělenou 28. pozici. 

LEADERBOARD

Klára Spilková na závěrečné jamce Royal Lytham & St Annes (Foto: Tristan Jones)