Klára Spilková zabojovala a na British Open prošla cutem

Klára Spilková zabojovala a na British Open prošla cutem

Vynikající druhé kolo za 68 ran má za sebou na Ricoh Women’s British Open Klára Spilková. Díky němu se posunula v průběžném pořadí evropského majoru na 41. místo a bezpečně prošla cutem. Šideri Váňová se v pátek zlepšila, ale ani tak neopustila poslední místo turnaje. 


Jen dvě hráčky zahrály v pátek v Royal Lytham & St Annes lépe než Klára Spilková. Tak vyvedené bylo její druhé kolo. Během něho zahrála pět birdie a jen jedno bogey, napravila také devítku na jedenáctce z prvního kola, kde v pátek umazala hned pět ran.

Na slavném linksovém hřišti v Anglii si tak zahraje i o víkendu, a má tak velkou šanci vylepšit své osobní maximum na British Open, kterým je dělené 69. místo z loňského roku. Češka zároveň poprvé v letošní sezoně prošla cutem na turnaji kategorie major. 

Po dvou kolech se naopak loučí s prvním majorem ve své kariéře Šideri Váňová. Po prvním kole za 87 ran neměla naději projít cutem, v pátek si tak alespoň mohla zlepšit náladu. Ani tentokrát však nemůže být spokojená. Po velmi dobré úvodní devítce (-1), se jí vůbec nepovedla druhá devítka (+7) a po 78 ranách končí s celkovým skóre turnaje +21 na posledním 143. místě. 

Do čela Women’s British Open se dostala Thajka Pornanong Phatlum se skóre -10, jedinou ránu ztrácejí tři hráčky: Georgia Hall, Minjee Lee a Mamiko Higa. Cutem prošly obě sestry Kordovy. Jessica dělí 15. místo se skóre -3, Nelly je na 31. místě s -1. 

LEADERBOARD

Foto: Tristan Jones