Thomas ladí formu před obhajobou, WGC vede s dvěma Angličany

PGA TOUR
Thomas ladí formu před obhajobou, WGC vede s dvěma Angličany

Na nějaký čas si dal nechtěný pohov od lovení titulů. Teď se ale zdá, že Justinu Thomasovi graduje forma v pravý okamžik. Týden před startem PGA Championship, kde bude obhajovat svůj premiérový major titul, má slušně nakročeno k vítězství na WGC Bridgestone ve Firestonu. V polovině turnaje vede, byť ne sám. Na čele ho doplňují Tommy Fleetwood a Ian Poulter.


Ještě v březnu to vypadalo, že Justin Thomas naváže na skvostnou loňskou sezonu a do své sbírky přidá více než jedno vítězství na PGA Tour v jedné sezoně. Na konci února vyhrál Honda Classic a právě v březnu měl dvakrát na dosah triumf na turnajích kategorie WGC.

Jenže pak se jeho brilantní forma trochu vytrácela a trofeje se do jeho rukou ne a ne dostat. Z posledních osmi startů vytěžil jen jedno top 10, na The Open v Carnoustie dokonce neprošel cutem. Američan, který si letos už také vyzkoušel, jaké to je být světovou jedničkou, však nepanikaří. 

„Nemám sice teď takové výsledky, ale snažím se být trpělivý a pracovat na sobě. A jsem rád, že v posledních dvou dnech se už práce a trpělivost začíná na výsledcích projevovat,“ uvedl Thomas, který může být zatím maximálně spokojený s hrou z týčka i na greenech. „Celkově hraju dobře. Sice jsem si nevytvářel asi tolik šancí jako včera, ale těch pár šancí, co jsem měl, jsem dokázal využít,“ dodal vedoucí hráč turnaje se skóre -11.

Na něm jsou i dva Angličané: Tommy Fleetwood a Ian Poulter. Skvělým úvodním kolem za 62 ran (-8) se prezentoval Poulter, ve druhém se sice o pět ran zhoršil, ale i 67 je výborným počinem, který ho udržel na čele.

„Vždycky je strašně těžké navázat na téměř dokonalé kolo. Už jsem nedrivoval tak dobře, neputtoval tak, jak bych si představoval, ale pořád jsem na čele, a proto nemůžu být nespokojený,“ řekl Poulter. 

Kdo stále čeká na své první vítězství na PGA Tour, je Tommy Fleetwood. Angličan už své kvality jasně ukázal na European Tour a za oceánem premiérovém zářezu klepe na dveře. „Je to další krok v mé kariéře. Vyhrát turnaj PGA Tour, WGC, major. Pro tyhle turnaje golf hrajeme. Ale vyhrát je nesmírně těžké, čtyři dny jsou dlouhé a navíc hrajete 72 jamek proti nejlepším hráčům světa. Snad to brzy vyjde, třeba to bude už tento týden,“ prohlásil Fleetwood po 63 (-7) ranách v pátek.

Na devíti ranách pod par, a tedy dvě rány za lídry, jsou Jason Day a Kyle Stanley. Rory McIlroy je na skóre -8, Tiger Woods, Jon Rahm a mnoho dalších na -6.

LEADERBOARD