Spilková na Women’s British Open klesla pořadím

Klára Spilková
Spilková na Women’s British Open klesla pořadím

Klára Spilková nenavázala na vynikající druhé kolo na Women’s British Open a v sobotu se po 75 ranách (+3) propadla průběžným pořadím. Nyní české hráčce patří dělené 58. místo. Ženský major vede o jednu ránu Thajka Phatlum.


Spilkovou čeká v nedělním finále v Royal Lytham & St Annes už jen boj o co nejlepší umístění. Osobní rekord z British Open už má v kapse. Loňské 69. místo překoná, protože do víkendu proklouzlo jen 65 hráček. 

V sobotním třetím kole se jí poprvé v turnaji nepovedlo pokořit první devítku pod par. Po třech bogey a jednom birdie zapisoval dvě nad par. Další dvě bogey zapsala na druhé devítce, ale rozloučila se závěrečným birdie na osmnáctce.

Se skóre +3 jí patří průběžně 58. místo.

Ve vedení je Pornanong Phatlum. Thajská golfistka bude v neděli útočit na druhý thajský triumf na British Open v posledních třech letech. Před dvěma lety se radovala její krajanka Ariya Jutanugarn.

„Pořád jsem nervózní,“ říká 28letá hráčka, která má dosud na svém kontě dvě vítězství z Ladies Europena Tour a devět triumfů na Ladies Asian Golf Tour. „Na hřišti si zpívám thajské písničky, abych se uklidnila. To samé budu dělat i zítra,“ uvedla Thajka.

Na sedmnáctém místě je Jessica Korda se skóre -5, její mladší sestra Nelly (+2) drží dělené 55. místo. 

LEADERBOARD