Spilková se rozloučila parem, British Open vyhrála Hall

Spilková se rozloučila parem, British Open vyhrála Hall

Solidním výkonem na závěr ženského majoru RICOH Women’s British Open se v neděli prezentovala Klára Spilková. Výsledkem v paru se posunula pořadím na konečné padesáté místo, čímž vylepšila osobní maximum z tohoto turnaje. První major titul v životě slaví Angličanka Gerogia Hall. 


Dosud nejlepším výkonem třiadvacetileté české hráčky na britském šampionátu bylo dělené 69. místo, které si uhrála v zatím nejlepší sezóně kariéry loni, když se turnaj hrál ve skotském Kingsbarns.

Letos se ženské British Open uskutečnilo v Anglii na hřišti Royal Lytham & St Annes s parem 72. Spilková do turnaje nevstoupila šťastně – v prvním kole zahrála 76 ran (+4). Ovšem ve druhém předvedla jedno z nejlepších kol dne a po 68 ranách si vysloužila víkendová kola.

V sobotu česká profesionálka hodně ztrácela a výsledkem bylo 75 ran. Ve finále v neděli měla ale našlápnuto k vynikajícímu výsledku. Po devíti jamkách držela skóre -4 po eaglu a dvou birdie. Jenže na začátku druhé devítky připsala double bogey a bogey v krátkém sledu, čímž bylo skvěle rozehrané kolo značně devalvováno. Závěrečným bogey spadla na par.

Klára Spilková tak odjíždí z britských ostrovů s děleným padesátým místem.

Domácí fanoušci slaví, Angličanka Hall přetlačila Thajku Phatlum 

Anglický golf je na nohou. Georgia Hall se v neděli stala teprve čtvrtou anglickou hráčkou, která vyhrála turnaj kategorie major. A domácí šampionát ovládla jako třetí hráčka historie z britských ostrovů.

Dvaadvacetiletá golfistka, kterou její rodiče pojmenovali po státu Georgia v USA, kde v roce 1996 na Masters triumfoval Nick Faldo, vstupovala do závěrečného dějství RICOH Women’s British Open se ztrátou jedné rány na vedoucí hráčku Parnanong Phatlum. 

Napínavý souboj už pomalu mířil do play-off, když na sedmnáctce thajská golfistka zahrála double bogey a výrazně tím pomohla své soupeřce k prvnímu major titulu v životě. Hall ovšem ve finálovém kole těžila především ze své vynikající hry. Až do závěrečné jamky neudělala chybu a připsala šest birdie.

Po 67 ranách (-5) dosáhla konečného skóre -17 a kromě vítězné trofeje získala bonus 490 tisíc dolarů.

Konečné výsledky