Thomas si pohlídal soupeře a slaví první titul z WGC

PGA TOUR
Thomas si pohlídal soupeře a slaví první titul z WGC

Justinu Thomasovi stačilo ve finálovém kole WGC Bridgestone hlídat si záda. Hřiště Firestone o víkendu potrápilo hráče daleko víc než v úvodních kolech, obětmi se stali takřka všichni Thomasovi největší konkurenti v boji o titul. Vítězi stačilo obejít závěrečnou rundu za -1.


Rory McIlroy, Ian Poulter a Jason Day – ti všichni mohli na vedoucího Thomase vyvinout ve finále největší tlak. Nestalo se. McIlroy začal ztrácet na přelomu obou devítek, Poulter se trápil od začátku kola a Day slibně rozehrané kolo zazdil v závěru. Dohromady trojice zapsala 10 ran nad par. 

Naopak Thomas nikam nespěchal, hrál uvolněně, nedělal chyby, zapsal jednu ránu pod par a zvítězil o čtyři rány se skóre -15. Vítězství ve Firestonu, kde se podnik z kategorie WGC uskutečnil naposledy, je prvním triumfem Thomase na této sérii pro nejlepší golfisty světa. Zároveň se 25letý golfista přiřadil k Bubbovi Watsonovi a Dustinu Johnsonovi se třemi tituly v této sezoně.

„Jsem rád, že jsem tu konečně zahrál dobře,“ prohlásil aktuálně druhý hráč světového pořadí, který v předchozích dvou letech bral na WGC Bridgestone „jen“ dělené 28. a 33. místo. „Vyhrál jsem tu právě včas,“ připomněl stěhování turnaje v příštím roce do Memphisu.

Thomasovu vítězství přihlíželi i jeho prarodiče. Jeho dědeček v roce 1960 hrál PGA Championhip právě ve Firestonu, i proto je teď triumf jeho vnuka speciální. „Je to super. Nejezdí na turnaje moc často, na vlastní oči viděli vlastně mé první vítězství,“ uvedl Thomas.

Justin Thomas v posledních týdnech neprožíval na jeho poměry výsledkově až tak povedené období. Herně to byl stále ten stejný Justin Thomas jako při svých vítězství, ale kde ho tlačila bota, bylo skórování. Spoustu seběvědomí načerpal teď před obhajobou na PGA Championship, kde bude rozhodně patřit k největším favoritům na vítězství. 

Na druhém místě WGC Bridgestonu se umístil Kyle Stanley (-11), dělené třetí místo obsadili Thornbjorn Olesen a Dustin Johnson po vynikajícím finálovém kole za 64 ran, pátý skončil Brooks Koepka. Tiger Woods po celý týden bojoval se švihem, nepovedl se mu víkend a skončil jednatřicátý.

LEADERBOARD