Lieser skončil v Lipsku třetí! A připisuje veledůležité body do pořadí PGT

Lieser skončil v Lipsku třetí! A připisuje veledůležité body do pořadí PGT

Ondřej Lieser má za sebou další mimořádně povedený turnaj série Pro Golf Tour. V Lipsku skončil na třetím místě, což mu přineslo 2 667 bodů do žebříčku Order of Merit a průběžně by se měl posunout už do první desítky průběžného hodnocení.


V Lipsku absolvoval Lieser teprve čtvrtý turnaj letošní Pro Golf Tour, ale počtvrté v sezoně na této sérii uhrál vynikající výsledek. Po třetím místu na domácím podniku EXTEC Trophy, druhém místu v Polsku a vítězství v rakouském Zell am See, veze zanedlouho 27letý golfista bronz z Lipska. 

Na turnaji Liepziger Golf Open se navíc hrálo o vyšší prize money, než je zvykem. Místo standardních 30 tisíc euro se hrálo o 40 tisíc. A tudíž i o větší příděl bodů do žebříčku Order of Merit. Místo 5 tisíc pro vítěze bral vítězný Skot Craig Howie, který udolal svého krajana Chrise Robba až v play-off,  6 667 euro. Třetí Lieser si odvezl 2 667 euro.

Čtvrtá bedna v řadě na Pro Golf Tour přinese Lieserovi benefit v podobě posunu do elitní desítky průběžného pořadí Order of Merit. Kartu na Challenge Tour, kterou si touto cestou loni vybojoval Stanislav Matuš, může letos uzmout také Lieser. Dalším famózním výkonem tím opět zvýšil šanci na zisk členství na druhém evropském okruhu.

Lieser do turnaje vstoupil třemi údery pod par, ve druhém kole ani jednou nechyboval, připsal sedm birdie a zapsal se mezi kandidáty o celkové vítězství. Také ve třetím kole hrál parádně. Především v jeho závěru, kdy na posledních čtyřech jamkách nasázael tři birdie. Celkově stlačil skóre 15 ran pod par a za vedoucími Skoty zaostal o jedinou ránu. 

Cutem v Německu prošel také Martin Příhoda. Ten z českých golfistů rozehrál turnaj vůbec nejlépe, když po prvním kole dělil páté místo po kole za 68 ran (-4). V dalších dvou kolech hrál pokaždé dvě nad par a v konečném součtu skončil s +2 na děleném 41. místě.

O jednu ránu utekl cut Michalu Pospíšilovi (E), před branami finále zůstali i Lukáš Tintěra (+3), amatér Gordan Brixi (+4), Tadeáš Sedláček (+7) a Cyril Suk (+11).

LEADERBOARD

Foto: PGAPolska