Golf truchlí. Jarrod Lyle v 36 letech prohrál boj s leukémií

PGA TOUR
Golf truchlí. Jarrod Lyle v 36 letech prohrál boj s leukémií

Světový golf přišel o velkou osobnost. Australský golfista Jarrod Lyle, hráč PGA Tour, ve středu 8. srpna podlehl leukémii. Stalo se tak týden poté, kdy zastavil léčbu rakoviny a přistoupil na paliativní péči. Bylo mu 36 let.


Australan bojoval se zákeřnou nemocí od 17 let, kdy mu byla leukémie diagnostikována. Jako teenager podstoupil léčbu akutní myeloidní leukémie a devět měsíců strávil na nemocničním lůžku v nemocnici v Melbourne. Lékaři mu dávali 20% na přežití.

Lyle ovšem bojoval statečně a v průběhu dalších několika let se úspěšně zotavoval. Dokonce dvakrát vyhrál na Web.com Tour v roce 2008, vysloužil si kartu na PGA Tour, velmi blízce se spřátelil s krajanem Robertem Allenbym a s manželkou Briony se radovali z narození dcery Lusi.

V roce 2012 ale přišla další rána. Leukémie se vrátila. Bojovník Lyle svého nejtěžšího soupeře znovu přetlačil a opět se vrátil o tři roky později na nejlepší mužský okruh PGA Tour, byť s citelně oslabeným tělem.

Se smutnou zprávou přišla jeho manželka 31. července letošního roku. Oznámila, že Jarrod zastavil léčbu vrátil se do domácí péče. „Když píšu tuhle zprávu, rve mi to srdce. Jarrod se dnes rozhodl zastavit léčbu. Podstoupil vše, co podstoupit mohl, ale jeho slabé tělo už víc nevydrží, budeme mu nablízku doma,“ uvedla manželka Briony.

O týden později, 8. srpna, Lyle zemřel. Bylo mu 36 let, vyhrál dva profesionální turnaje, na PGA Tour se dostal v roce 2007 a jeho poslední sezonou byla ta v roce 2016, ve které nastoupil k 10 turnajům.