Bouřka okradla Woodse a spol. o skvělé kolo, v sobotu je čeká maratón

Bouřka okradla Woodse a spol. o skvělé kolo, v sobotu je čeká maratón

Drápali se vzhůru výsledkovou listinou, než přišel známý zvuk ohlašující přerušení hry kvůli hrozbě bouřek. Tiger Woods a mnoho dalších hráčů startujících na PGA Championship v pátek odpoledne doplatili na pozdní startovní časy. V sobotu čeká řadu z nich dohrát více než 1 a půl kola.


Hřiště Bellerive otevřelo svou náruč, ranní flighty využily dobrého počasí, skórovalo se o sto šest. Brooks Koepka a Charl Schwartzel zahráli 63 ran, a dotáhli se na čelo. Jen o ránu horší byl Kevin Kisner. A několik hráčů si pomohlo výsledkem pět pod par.

Zkrátka kdo nevyužíval nabídnuté příležitosti ke skórování, ten ztrácel. Výtečně rozehraná kola měla i řada hráčů odpoledne. Eddie Pepperell a Tony Finau kráčeli ke kolu hluboko pod par, ale za polovinou jejich kola přišlo přerušení. Oba byli průběžně čtyři pod par.

Osm jamek scházelo k dohrání Rickiemu Fowlerovi, který byl po prvním kole druhý. Po desáté jamce druhé rundy je se skóre -7 jen tři rány od lídra. „Samozřejmě by bylo fajn pokračovat, když už jsem zahrál birdie na osmičce a desítce, ale aspoň budeme mít ráno čerstvé greeny,“ komentoval Fowler. 

Vynikající start do druhého kola zaznamenal i Tiger Woods. Po sedmi jamkách se dostal tři pod par a polepšil si na dělené 23. místo. V sobotu ho čeká maratón. A s Fowlerem se shoduje na výhodě čerstvých nepošlapaných greenů ráno.

„Bude to dlouhý den pro spoustu z nás. Dobré na tom je, že ráno budeme mít čerstvě posekané greeny,“ nedělá si z dohrávky 29 jamek starosti.

Obecně jsou výsledky hráčů na letošním PGA Championship podstatně lepší než na ostatních majorech. A právě to trápí Jordana Spietha. „Mám radši tvrdší a těžší greeny. Vlastně tu nemusíte být až tak precizní na greenech a kolem nich, což mě trochu štve. Zvláště u majoru,“ řekl Američan, který se po 66 ranách v pátek dostal do hry a se skóre -3 dělí 23. příčku.

Ne všem ale měkké a dostupné hřiště sedlo. Pod čarou cutu jsou v tuto chvíli Sergio García, Matt Kuchar, Danny Willett, Alex Noren, Matt Fitzpatrick, Patrick Reed, Martin Kaymer, Phil Mickelson, Henrik Stenson nebo trojnásobný letošní vítěz Bubba Watson, který neprojde cutem stoprocentně.

LEADERBOARD