MMČR na rány: Melichová slaví domácí double, mužům vládl Zach

MMČR na rány: Melichová slaví domácí double, mužům vládl Zach

Tituly zůstaly doma. Jana Melichová a Šimon Zach se v sobotu v Šilheřovicích stali mezinárodními mistry ČR ve hře na rány. Melichová přidala po vítězství na MMČR na jamky letos druhý titul z mezinárodního šampionátu, Zach slaví první triumf ve hře na rány.


Sobotní finále nepřineslo zvrat na čele obou kategorií. Jak Šimon Zach, tak Jana Melichová měli před posledním kolem solidní náskok před svými pronásledovateli a o titul by se mohli připravit jen vlastními chybami.

Zach slaví titul, teď už ale přichází příprava na Czech Masters

Zacha nerozhodila ani dvě bogey v úvodu finále, berdíkem na šestce se vrátil na skóre v paru pro den a až do čtrnáctky v pohodě kontroloval situaci. Po netrefeném greenu v regulaci a následném trojputtu na čtrnáctce sice ztratil hned dvě rány, ale jednu si vzal zpátky na patnáctce. V závěru si mohl dovolit ještě jedno bogey.

„Ve finále jsem udělal víc chyb než v předchozích kolech a nezahrál jsem tolik birdie. Ale počítá se vítězství,“ prozradil nový domácí šampión, který těžil především z přesné hry z odpaliště. „Oproti soupeřům jsem získal hodně ran z týčka. Dařilo se mi tvarovat rány na všechny strany přesně, jak jsem potřeboval. A taky jsem byl několikrát výrazně delší,“ přiblížil rozhodující faktor hry.

Pro Zacha začala mezinárodním šampionátem příprava na D+D REAL Czech Masters, na nějž obdržel kartu od České golfové federace. Turnaj ze série European Tour se letos znovu hraje na hřišti Albatross. Zach si turnaj zahrál v roce 2016, ale neprošel cutem.

Druhé místo v kategorii mužů vyválčil v Šilheřovicích Václav Tichý, který zahrál finále za 71 ran (-1). Bronz si z Ostravska odváží Vojtěch Kostelka po stejném finálovém kole – 71 ranách.

Melichovou drželo skvělé puttování

Jana Melichová triumfem v Šilheřovicích potvrdila letošní dominanci na domácích šampionátech. Po vítězství na Mezinárodním mistrovství ČR na jamky a titulu z CGAT na Karlštejně, zvítězila i na MMČR na rány. Také ona si nesla do finálového kola náskok, před Hricíkovou a Bolčíkovou byla napřed o čtyři rány. Po devíti jamkách finále dokonce o šest.

„Hrála jsem stabilně, a to mě uklidnilo. Během finále jsem neměla žádný větší problém, navíc jsem cítila jistotu v puttování,“ komentovala Melichová. Právě hra na greenech ji dovedla k vytouženému titulu. „V prvním kole to nebylo ono, ale pak jsem se na greenech docela rozjela. Na vítězství jsem po úvodním kole vůbec nemyslela, pak ale přišel zvrat a věřila jsem si,“ dodala česká šampiónka, která už za týden zmizí do Spojených států za studiem.

Druhé místo uhájila v sobotu Anika Bolčíková. Uhrála si ho především skvělou druhou devítkou za -3. Bronzovou medaili získala Sarah Hricíková. Ve finále sice zahrála jednu nad par, ale i to jí stačilo na třetí místo o tři rány před Rakušankou Mühlbauer.

Konečné výsledky

Zdroj: ČGF