Faldo Series na Dýšině určilo účastníky grandfinále v Abu Dhabi

Faldo Series na Dýšině určilo účastníky grandfinále v Abu Dhabi

Už osmý ročník národní soutěže Faldo Series se začátkem srpna uskutečnil v Greensgate Golf Resortu u Plzně, kde se téměř stovka hráčů utkala o tituly národních šampiónů prestižního turnaje, kterému propůjčil své jméno šestinásobný vítěz turnajů kategorie major Nick Faldo. Absolutním vítězem se stal po třídenních bojích Hynek Groh. Jeho a další čtyři vítěze kategorií čeká v listopadu grandfinále v Abu Dhabi.


Faldo Series je soutěž založená Nickem Faldem, má pomáhat rozvíjet mládežnický golf po celém světě. V České republice se turnaje Faldo Series zapsaly neodmyslitelně do podvědomí mladých hráčů a hráček. A vítězství v celosvětovém finále patří k nejvýraznějším úspěchům, které může mladý golfista dosáhnout. Před dvěma lety se to povedlo českému hráči Jiřímu Zuskovi.

Potřetí českou soutěž hostil Greensgate Golf Resort na Dýšině u Plzně. A pro účastníky to byla zkouška fyzické i psychické odolnosti. Během tří dnů bojovali nejen mezi sebou, ale také s velkými vedry. Turnaj se neobešel ani bez bouřek a přerušení hry. 

Vítězem v nejmladší kategorii (chlapci, 12 – 16 let) i absolutním vítězem se stal Hynek Groh, který zvítězil jasně o deset ran. Daleko dramatičtější byla situace v kategorii chlapců 17 – 18 let, David Soukup vyhrál o tři rány před Martinem Votroubkem. Vítězství si připsali také Nela Halaburdová (dívky, 17 – 21 let), Tereza Chlostová (dívky, 12 – 16 let) a Stanislav Nestrašil (chlapci 19 – 21 let). 

Všichni vítězové se mohou těšit na dvaadvacáté grandfinále, které se uskuteční počátkem listopadu v Al Ain Equestrian, Shooting & Golf Clubu v Abu Dhabi za přítomnosti Faldova syna Matthewa.

Výsledky ZDE. 

FOTOGALERIE

Nejlepší chlapci v kategorii 12 - 16 let

Nejlepší dívky v kategorii 12 - 16 let

Nejelpší chlapci v kategorii 17 - 18 let

Nejlepší chlapci v kategorii 19 - 21 let

Nejlepší dívky v kategorii 17 - 21 let