Smolař Olesen. Aerolinky mu ztratily druhý bag během 10 dnů

Smolař Olesen. Aerolinky mu ztratily druhý bag během 10 dnů

Cestování týden co týden z turnaje na turnaj je běžnou součástí života profesionálních golfistů. A při velkém množství letů občas hrozí, že s vámi některá část vaší výbavy nepřicestuje. Smolařem v tomto ohledu je v posledních dnech Thornbjorn Olesen. Dánskému golfistovi totiž jedna letecká společnost ztratila hned dva bagy během deseti dnů.  


Pětinásobný vítěz na European Tour přicestoval do dějiště PGA Championship v Bellerive minulý týden bez svého bagu složeného z holí od TaylorMade, Callaway a putteru Scotty Cameron. Ale i s náhradními holemi dokázal projít cutem a obsadit dělené 56. místo.

Při návratu do Evropy se stejnou aerolinkou British Airways zažil další šok. Do Švédska, kde se tento týden hraje Nordea Masters, přiletěl znovu s holýma rukama. Britské aerolinky ztratily i jeho záložní bag. A nejen to. Spolu s tím za obě cesty dohromady i pět kufrů.

„Komedie pokračuje. British Airways se povedlo ztratit pět kufrů a dva bagy během deseti dnů!“ napsal na Twitter rozčílený Dán. „Rozhodl jsem se vzít si na Nordea Masters záložní bag, protože můj původní se stále nenašel. A teď už nemám ani jeden,“ dodal.

Osmadvacetiletý golfista jinak prožívá skvělou druhou polovinu letošní sezony.

Ze 129. místa ve světovém žebříčku si polepšil několika kvalitními umístěními na aktuálně 41. místo. Začátkem června vyhrál Italian Open, druhý skončil na BWM International Open, šestý v Irsku, těsně za top 10 na The Open a naposledy zazářil také za oceánem na WGC Bridgestone Invitational, kde skončil dělený třetí.

Thornbjorn Olesen při ráně z bunkeru na The Open (Foto: Profimedia)