WGM Czech Open: Potřetí vyrovnaný rekord hřiště, lídry jsou Kořínek a Cruz

WGM Czech Open: Potřetí vyrovnaný rekord hřiště, lídry jsou Kořínek a Cruz

Druhý den a opět vyrovnaný rekord hřiště 63 ran. Tentokrát se o něj ve druhém kole turnaje WGM Czech Open na hřišti Beroun Golf Clubu postaral Portugalec Tiago Cruz. Zkušený 36letý hráč se zkušenostmi z European i Challenge Tour se díky tomu dostal s celkovým skóre -13 do vedení, o které se dělí s českým profesionálem Alešem Kořínkem, který dnes odehrál čisté kolo sedm ran pod par. Do finálových kol podniku s dotací 600 tisíc korun, z níž si vítěz „odkrojí“ 200 000 korun, prošlo 62 golfistů. Hranice cutu byla 7 ran nad par.


Portugalec Cruz má za sebou několik sezon v European Tour a Challenge Tour. Své zkušenosti teď prodává i v Berouně. Startoval z desáté jamky a tři birdie na jeho první devítce byly jen předehrou hlavního dějství na druhé devítce – 4 birdie a eagle mu vynesly nejen vyrovnaný rekord hřiště 63 ran, ale také ho posunuly do vedení s celkovým skóre -13.

Dalším nadmíru vydařeným kolem, navíc bez jediné chyby v podobě ztráty rány, se blýskl Aleš Kořínek. Pět birdie a eagle na závěrečné osmnáctce, skóre na kolo -7 a celkově -13 ho vynesly do děleného vedení. „Problémů ve hře jsem moc neměl. Párkrát jsem hrál z fairwayového bunkeru, ale pokaždé byl míček v dobré pozici. Proměnil jsem pár puttů a také jsem měl dvakrát i kus štěstí – na jedenáctce a osmnáctce. Teď to chce v takové hře jen pokračovat,“ pochvaloval si bývalý fotbalový brankář Zlína.

Hned za dvojicí profesionálů se vyhoupl český amatér Gordan Brixi. Ve druhé rundě zahrál skvělých osm ran pod par a celkově se skóre -12 drží třetí pozici. Má tak velkou šanci se stát nejlepším amatérem v pětileté historii turnaje. Tím zatím nejlepším umístěním bylo 14. místo Filipa Ráži v paru z loňského roku. „Vyrovnal jsem si osobní rekord. Na rozdíl od včerejška se mi povedl začátek. Včera jsem hrál první devítku jednu nad, dneska -5. Všechno dnes fungovalo. Tohle hřiště je férové, a když trefíte dobrou ránu, většinou jste za ní odměněni,“ konstatoval Brixi.

Gordan Brixi vyrovnal osobní rekord 64 ran a na WGM Czech Open se z amatérů drží nejvýš (Foto: Robin Drahoňovský)

Po dvou vyrovnaných kolech 66 a 68 ran se na čtvrtou pozici posunul Slovák Peter Valášek, který si příští týden zahraje na D+D Real Czech Masters na Albatrossu. „Oproti úvodní rundě jsem zahrál ještě víc birdie, ale také jsem na čtyřce zahrál „dabláče“. Byl jsem moc agresívní. Ale jinak to bylo dobré kolo. Když jsem udělal chybu, dokázal jsem ji vymazat. Takové skóre bych za týden na Albatrossu bral,“ usmíval se slovenský profesionál se skóre -10.

Ve hře o vítězství zůstávají i Jan Cafourek a Lukáš Tintěra, kteří dělí 5. příčku se skóre -9. Povedené druhé kolo sedm ran pod par vrátilo mezi nejlepší Filipa Mrůzka, který se se skóre -8 dělí sedmou pozici společně s Markem Siakalou a Maďarem Benjaminem Palanszkim.

„První devítka, kterou jsem startoval z desítky, nebyla nic extra. Šel jsem jí jednu pod, ale na druhé jsem přidal šest berdíků a tři pary. Nezastírám ale, že v jednu chvíli jsem už fakt nemohl. Jedeme sérii turnajů v kuse a už to hodně cítím. Dostal jsem do sebe redbull, který nesnáším, ale postavil mě na nohy. Ztrácím pět ran na čelo a jsem pořád ve hře,“ pochvaloval si Mrůzek, vítěz z roku 2015.

Ve druhém kole padl také hole in one. Zaznamenal ho na osmé jamce Angličan Bobby Keeble. 

LEADERBOARD