Měl nůž na krku. Pak Wagner udržel naději na Playoffs eaglem ze 140 metrů

PGA TOUR
Měl nůž na krku. Pak Wagner udržel naději na Playoffs eaglem ze 140 metrů

Mohla to být jeho poslední jamka v sezoně. Johnson Wagner nutně potřeboval birdie na závěrečné jamce druhého kola Wyndham Championship, aby prošel cutem a zachoval si naději na postup do Playoffs FedEx Cupu. Zvládl to. A ještě s polštářkem jedné rány, neboť na posledním čtyřparu zahrál parádní eagle.


Wagner začínal Wyndham Championship jako 136. hráč pořadí FedEx Cupu a nutně potřebuje umístění v top 10, spíše v top 5, aby si ještě vybojoval místo v prvním turnaji Playoffs Northern Trust, který si zahraje pouze 125 nejlepších hráčů podle pořadí. 

Cut v Greensboro je pro Wagnera tedy pouze prvním krokem na cestě za honem o pohádkových 10 milionů dolarů, které čekají na vítěze celé sezony. V pátek už to měl 38letý Američan nahnuté. Před poslední jamkou druhého kola byl na skóre -2 a cut byl -3.

Pak se ale na Wagnera přeci jen usmálo štěstí. Po drivu na devítce mu do jamky zbývalo 153 yardů (téměř 140 metrů). Devítkou železem vyslal míček směrem na jamku a pak čekal, kde se balonek zastaví.

„Jakmile jsem míč zasáhl, začal jsem ho povzbuzovat, ať jde do jamky. Pak jsem slyšel bouchnutí o tyč a lidi za greenem začali šílet. Tak jsem začal taky,“ popisoval zážitek dne Wagner.

Se skóre -4 je Wagner dělený 41. a potřebuje mimořádně povedený víkend, aby se na Northern Trust kvalifikoval. Na lídra Snedekera ztrácí 10 ran, na čtvrté místo ale pouze pět úderů. 

Hvězda prvního kola Brandt Snedeker, který na úvod turnaje zahrál 59 ran a stal se devátým hráčem PGA Tour, který dokázal zahrát pod 60 ran, se na začátku druhého kola trápil. První devítku obešel za +1 a ztratil vedení. Pak ale začal úřadovat na druhé devítce, kde dal dvě birdie a eagle. 

„První devítku jsem odflákl, drivoval jsem špatně. Těší mě, že se začalo dařit na složitější druhé devítce. Je těžké zahrát dobré kolo po 59 ranách na úvod, ale naštěstí stále vedu,“ uvedl lídr po druhém kole, který má na druhého D. A. Pointse náskok dvou ran.

LEADERBOARD