Snedeker vyhrál stylem start-cíl. Sezona končí pro Garcíu

PGA TOUR
Snedeker vyhrál stylem start-cíl. Sezona končí pro Garcíu

Do čela se dostal po senzačních 59 ranách a pak už před sebe nikoho nepustil. Brandt Snedeker ovládl turnaj Wyndham Championship a k zaokrouhlení titulů z PGA Tour na deset už mu chybí jen jedna výhra. O možnost zahrát si Playoffs FedEx Cupu přišel ve finále v Greensboro Sergio García, bez kterého začne finálová část sezony poprvé od jejího vzniku.


Brandt Snedeker otevřel účet letošního Wyndham Championship vskutku impozantně.  V Sedgefield Country Clubu s parem 70 nastřílel 59 ran v úvodním kole a stal se devátým hráčem PGA Tour, jemuž se povedlo zahrát pod 60 ran.

V dalších dvou kolech (67, 68) posunul své skóre na -16, ale do finále vstupoval už jen s náskokem jedné rány. Před závěrečnou jamkou turnaje už se dokonce dělil o vedení s C. T. Panem, který hrál skvělé kolo. Až do osmnácté jamky. Na ní golfista z Tchaj-wanu poslal míček z odpaliště daleko doprava na asfaltovou cestu, odkud se míček odrazil do autu.

Zatímco Pan zahrál na jamce double bogey, Snedeker vítězství potvrdil berdíkem. Pro amerického golfistu je triumf v Greensboro druhým vítězstvím na Wyndham Championship. Před jedenácti lety vyhrál turnaj poprvé, byť se hrálo ve Forest Oaks CC. Snedeker. A byl to zároveň jeho první titul na PGA Tour. Teď už je 37letý Američan devítinásobným šampionem na nejprestižnějším mužském okruhu světa.

„Teď ze mě asi bude Bubba Watson, chce se mi totiž brečet každé dvě vteřiny,“ komentoval emotivní závěr turnaje Snedeker. „Je to pro mě celý svět, první titul přišel právě na Wyndhamu 2007, od té doby ve mně věří společnost Wyndham, ve čtvrtek jsem zahrál 59, celý týden jsem byl na čele, vypořádal jsem se s tlakem a dnes to završil 65 ranami. Mám tu i rodinu, takže je to pro mě hodně emotivní,“ přiznal Snedeker. 

Po nemastném neslaném průběhu sezony se tak Snedeker rázem posunul na 30. místo v pořadí FedEx Cupu a ještě může myslet i na zisk druhého vítězství v celosezónním hodnocení. Poprvé FedEx Cup vyhrál v roce 2012. 

„Pořád mám v zásobě spoustu skvělých ran. Už se moc těším. Nemůžu se dočkat, hraju teď skvěle. Ve zbytku sezony bude ještě spousta legrace,“ vyhlíží závěrečnou část sezony s velkým očekáváním.

García bude poprvé v Playoffs chybět 

Závěrečná čtveřice turnajů sezony PGA Tour bude poprvé po 12 letech bez Sergia Garcíi. Španělský golfista a loňský vítěz Masters neprožil povedenou sezonu. Ani na jednom majoru letos nehrál o víkendu a do turnaje Wyndham Championship vstupoval až jako 131. hráč FedEx Cupu.

V turnaji, který už jednou vyhrál, si ale zpočátku nevedl vůbec špatně a ještě před finálovým kolem se v projektovaném pořadí FedEx Cupu držel na 122. pozici. Až na závěrečné devítce, na níž zapsal tři bogey, o účast ve finálových bojích PGA Tour přišel. Po kole v paru obsadil 24. příčku a o tři místa se do prvního turnaje Playoffs neprotlačil.

Spolu s Garcíou si Northern Trust nezahrají ani Shane Lowry, David Lingmerth nebo Graeme McDowell. 

LEADERBOARD